Rekaik

Koje su tvoje želje?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dok su razgovarali sejh Nebil Al-Awadhi je upitao Ibrahima jedno pitanje koje ga je jako rasplakalo.. suze mu tekle i nije mogao da ih zaustavi. Pitanje koje ga je upitao sejh Nebil Al-Awadhi je: “Koja bi bila tvoja zelja da ti je Allah dz.s. podario zdravo tjelo”? Pitanje ga je rasplakalo toliko da je rasplakao i sejha i oca i brata Muhammeda i sve ostale u prostoriji.. cak je i kamerman zaplakao

Ovo je istinita prica i molim Allaha dz.s. da ova prica bude prekretnica u nasem zivotu koja ce nas natjerati da bolje razmislimo i shvatimo sta nam je prioritet u zivotu. Naime, radi se o mladicu iz Bahrejna koji se zove Ibrahim Naser. Allah dz.s. ga je iskusao sa potpunom paralizom tjela od samog rodjenja. Njegovi roditelji su saznali da boluje od posebne bolesti te da mu misici tjela uopste ne funkcionisu.. Ne moze pomicati nista osim glave i vrhova prstiju.. cak ne moze ni disati osim preko aparata koji je povezan kroz rupu na grlu sa njegovim plucima.

Ovaj mladic je imao zelju da upozna sejha Nebila Al-Awedhija (poznatskog Kuvajtskog dai’ju), pa se njegov otac dogovorio sa sejhom Nebilom Al-Awedhijem, bez mladicevog znanja, da ga posjeti u njihovoj kuci.. te da to bude iznenadjenje njogovom sinu.

Ibrahim je bio presretan kad je ugledao sejha Nebila Al-Awedhija pred sobom kako otvara vrata njegove sobe…Njegova zelja se ostvarila, al njegovu srecu smo mogli primjetiti samo na njegovom pogledu i izrazu lica jer ne moze govoriti. Zatim je poceo razgovor izmedju sejha Nebila i Ibrahima o da’wetu preko interneta.. o njegovom ucescu u da’wetu, te mu je ispricao nekoliko prica i dogadjaja koje je dozivio..

Dok su razgovarali sejh Nebil Al-Awadhi je upitao Ibrahima jedno pitanje koje ga je jako rasplakalo.. suze mu tekle i nije mogao da ih zaustavi. Pitanje koje ga je upitao sejh Nebil Al-Awadhi je: “Koja bi bila tvoja zelja da ti je Allah dz.s. podario zdravo tjelo”? Pitanje ga je rasplakalo toliko da je rasplakao i sejha i oca i brata Muhammeda i sve ostale u prostoriji.. cak je i kamerman zaplakao.

Njegov odgovor na pitanje je bio: “Tako mi Allaha, izvrsavao bi svaki namaz u dzamiji na najpotpuniji nacin.. i koristio bi blagodat zdravlja samo u onome sto Allaha dz.s. cini zadovoljnim.” ALLAHU EKBER Ibrahime.. Postidio si me pred mojim Gospodarom i pred samim sobom.

Draga braco i sestre… Allah nam je podario blagodat zdravlja i kretanja, i opet ne izvrsavamo namaz u dzamiji !!!! A znamo sjediti satima koristeci internet ili gledajuci Tv….

Kaze Allahov poslanik sallallahu alejhi ve sellem: “Dvije su blagodati koje obmanu i prevare vecinu ljudi: zdravlje i slobodno vrijeme.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta