O nama

“Internetska stranica www.n-um.com je apolitična, edukativno-islamska stranica koja je pokrenuta 2004. godine. Osnovna i primarna zadaća naše stranice jeste afirmacija i promicanje univerzalnih islamskih vrijednosti u autentičnoj formi, na principima Kur’ana i sunneta.

Na stranici se redovno objavljuju autentični tekstovi, audio i video materijali putem kojih se nastoje probuditi uspavana srca muslimana u pogledu prakticiranja i pridržavanja islamskih propisa, zatim otkloniti veo predrasuda i pogrešnih uvjerenja, učvrstiti na Pravom putu tek probuđena srca i usaditi moralne i duhovne vrijednosti, ali i dostaviti poruku islama nemuslimanima, nadajući se da će u islamu prepoznati spasonosnu stazu kojom će postojano kročiti kroz život.

Imajući u vidu teško socijalno stanje muslimana u Bosni i Hercegovini i Sandžaku i vodeći se islamskim imperativom o međumuslimanskoj solidarnosti i potpomaganju, 2009. godine na stranici je pokrenut Humanitarni kutak čija je primarna zadaća prikupljanje novčanih sredstava u svrhu pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama i liječenja oboljelih. Od tada do danas prikupljeno je i podijeljeno vise od milion konvertibilnih maraka, što je zasluga muslimanskih dobrotvora iz cijelog svijeta, porijeklom sa ovih prostora.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: