Sihr - džini

Primjer liječenja od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Djevojka, kratko vrijeme nakon sto se udala, ostaje nepokretna. Nakon sto joj je proucena rukja, ustala je izljecena, ali kratko nakon toga sam dobio poziv da je opet u istom stanju. Rekao sam njenoj porodici da dolazim za jedan sahat da bi me oni nakon toga ponovo nazvali i….

…. prenjeli mi da je ozdravila! Dzinni kada osjete da bi mogli nastradati zbog toga sto rade ponekad napuste bolesnika. Ovo ne znaci da je problem rjesen. S obzirom da poznaju osobu u kojoj se nalaze, dzini znaju hoce li se moci vratiti napuste li tu osobu ili ne. Ako shvate da se mogu vratiti oni ce otici da ne bi bili muceni ucenjem Kur’ana. Isto se desilo i ovdje.

Nakon dan-dva sam joj ipak ucio rukju. Dzini su bili prisutni i pokazivali veliku agresivnost. Vezali smo je, ali je sve isprekidala. Dizala je i bacala stvari koje bi bile velik zalogaj i za veoma jake ljude. Na kraju su ipak posustali i iskazali svoju poslusnost. Priznali su ko ih je poslao i na sto je postavljen sihir (jaje na kojem je bilo napisano ime bolesnice i rijec umrla; bilo je nacrtano nekoliko srca, a izmedju toga lobanja).

Kazali su da je sihir postavljen uz temelj kuce, ispod plocnika. S obzirom da dzinni puno lazu, da je kuca napravljena dvadesetak godina prije nego je ova djevojka (snaha) dosla u u tu kucu, nisam im vjerovao. Ali oni su ustrajali u svojoj tvrdnji i nije preostalo nista drugo nego provjeriti.

Prije nego sam im dopustio da odu, razvalili smo dio koji su spominjali i, zaista, duboko u zemlji, uz temelj, pronsali smo sihir (ono jaje). Nemoguce je bilo da covjek na bilo koji nacin, osim da razvali plocnik (sto nije ucinjeno) dopre do tog mjesta i postavi sihir. Znaci uradili su to dzinni. Nakon toga sunapustili ovu zenu. Elhamdulillah!

Iz knjige :”Kur’anska hamajlija” – autor: Almin Omerasevic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: