❤️❤️❤️ [IZDVAJAMO] RAMAZANSKA AKCIJA (HUMANITARNI FOND, DAVETSKI FOND N-UM STRANICE) ❤️❤️ ❤️
Odgovori

Tumačenje snova

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam!

Molim odgovorite ako moze.naime,moj babo je preselio prije godinu dana ,i ja ga od tada svaku, ama bas svaku noc sanjam. Jako sam vezana uz njega ,kao najmladja.sanjam kako je s nama u krugu porodice,ali vrlo rijetko,skoro nikako mi se ne obraca. Neku noc sam sanjala kako mu ucim ajetul kursiju i salavate a on klima glavom i govori, dobro. Zatim kako nag trci. Noc prije njegovog preseljenja sanjala sam da me zovnuo tako glasno,Ajlaaa,da sam se preznojena probudila. Kao da me upozorio na nesto, sutradan je preselio.

Par mjeseci poslije, ja sam jedva ostala ziva na porodu, zajedno s bebom. Koliko god mi je drago sto ga sanjam, jer ga tako vidim, bude mi jako tesko kad se probudim. Dadnem sadaku za njega i proucim mu. Recite mi sta znaci to sto ga sanjam, i molim vas koji hadis ako ima o tome kad neko preseli posteci,jer je moj babo preselio posteci. Zamolite Allaha za njegov rahmet i da mi omoguci da jednog dana insallah posaljem bedela na Hadzdz za babu,jer mu je to neispunjena zelja. Selam.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Uistinu u vise navrata sam napominjao da nisam strucan u tumacenju snova, jer Allah subhaneh za tumacenje snova odabire onoga koga On zeli. Cak i odredjeni san ako ga sanja vise ljudi,ne moze se protumaciti svakome na isti nacin,jer stanje vjernika I nevjernika nije isto, kako na dunjaluku tako I na ahiretu.

Nema sumnje da ce svako od nas biti nagradjen prema zasluzi i da onaj ko posti,ima odredjenu prednost u odnosu na one koji presele bez tog djela. Imam Buharij biljezi predaju koja glasi:* Ko bude postio dan na Allahovu putu,biti ce udaljen od dzehennema 70 godina*

Buharija i Muslim biljeze hadisi kudsijj u kojem Allah subhaneh kaze:* Post je moj i Ja za njega nagradjujem* tj.na Sudnjem danu ce se od svih dobrih djela uzimati kako bi se razmirice poravnale,osim posta,jer Allah subhaneh,se obavezao da ce poseban obracun svodit za njega.

Molimo Allaha subhaneh da ti uslisi molbe I da ti omoguci da se na Sudnjem danu nadjes u drustvu sa svojim ocem. Allahumme amin! Velika je vrijednost da u ibadetu insan preseli na buduci svijet,jer ce u takvome stanju biti i prozivljen.To ukazuje na veliku vrijednost odredjene osobe kod Uzvisenoga Gospodara. A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: