Odgovori

Jedno intimno pitanje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum!

Imam jedno malo intimnije pitanje, ali je ipak, inshallah, lakse na ovaj nacin upitat nekoga.. Mom muzu se zna nekada desiti dok spava da ima erekciju(neznajuci nista o tome) tek kada ustane vidi da mu je sperma izasla i sada moje pitanje jel se poslje treba uzeti gusul (kupati) ili je dovoljan i abdest? On je do sada uvijek gusul uzimo.

(NAPOMENA: Sestra nije zeljela da pitanje iznosimo u cjelini, medjutim iz pitanja se ne moze vidjeti o kome se radi tako da ne vidimo neku zapreku tome)

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Od stvari koje obavezuju gusul je izlazak sperme iz polnog organa svejedno bilo to na javi ili u snovima. Kada čovjek ili žena dožive u snu poluciju dužni su da uzmu gusul ako nađu tragove na odjeći a ako ne nađu tragove nisu obavezni okupatise. Dokaz za ovo je vjerodostojan hadis od Ummu Seleme, radijallahu anha, u kojem je došlo da je ona rekla: “O Allahov Poslaniče, zaista se Allah ne stidi istine, pa je li žena dužna uzeti gusul ako polucira?” A on odgovori: “Da, ako vidi vodu (tragove)”. “Zar u žene imaju tragovi?”, upita ona. “Pa otkud da dijete liči na nju”, odgovori on, sallallahu alejhi ve sellem. Prema tome, on je obavezan uzeti gusul. Ve billahi tevfik.

Na pitanje odgovorio mr. Zijad Ljakic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: