Humanitarni kutak

Akcija “Pet eura”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, znatno, znatno manje dolazi uplata za novembarske slucajeve (uskore ce sve dosadasnje uplate za november biti upisane na stranicu, inshaAllah), a do isteka ove akcije ima jos samo jedna sedmica, pa zbog toga apeliramo na vas, koji u vecini slucajeva ne ucestvujete u ovim akcijama, da se ukljucite i da posaljete barem 5 eura pomoci siromasnim i bolesnim muslimanima. Jedan brat je nas savjetovao i rekao da se ljudi srame da salju po samo 5 eura, pa da zbog toga mnogi odustaju od ucestvovanja u ovom hajru, ali brate i sestro, zar nije veca sramota da…

imas mogucnosti da uplatis ovu simbolicnu pomoc, ali samo nijemo prelazis preko ovih akcija. Nemoj smatrati da je ta pomoc bezvrijedna, jer prica nam jedan brat, kojem smo poslali 10000 kruna iz fonda NUM stranice (nesto preko 1000 eura ili oko 2000 bosnaskih KM) da podjeli siromosanim i potrebnim u BiH, pa veli da je podjelio mnogim familijama po 200-300 KM, te mu je ostalo jos 150 KM. U medjuvremnu mu dolazi jedan brat i govori da poznaje jednu vjernicku familiju koja je na ivici gladi, pa taj preostali novac udjeljuje njima. Brate, sestro, 150 KM (oko 80 eura) nije velik novac, ali, tako mi Allaha, kada nemas sta da jedes onda ova pomoc znaci jako mnogo.

Cjenjeni brate i postovana sestro, jedino sto je potrebno da uradite, je da, u ime Allaha, odvojite od sebe 5 eura, uzmete jednu kovertu i postansku markicu i to, kao pismo, posaljete na sljedecu adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Uplate mogu biti i u drugim valutama, a da odgovara cifri od 5 eura, n.pr. 50 svedskih kruna, 7 americkih dolara itd. Ne morate ni pisati vase ime, dovoljno je da napisete inicijale ili cak ne morate ni to, jer Onome, u cije ste ime uplatili sadaku, nece promaci ovo vase dobrocinstvo.

Razmislimo koliko novca potrosimo za stvari koje, u mnogo slucajeva, nam nisu neophodne. Mi cesto kupujemo nasoj djeci igracke u iznosu 10-20 eura, i to ce im biti interesantno dan-dva, a djeca u Bosni nemaju novca da kupe sebi kruha. Pa, subhanAllah, kako mislimo stati pred Uzvisenog Allaha?

Zato vas pozivamo, da zajedno, u ime Allaha, svt, ucestvujemo u ovim akcijama, pa ako ne mozemo vise, onda makar sa 5 eura, a Uzviseni Allah ce nam to mnogostruko vratiti i na dunjaluku (kroz uvecanje imetka, zastiti od bolesti i nedaca, ljecenju nasih bolesnih itd.) te na Ahiretu – buducem svijetu, kada osim dobrih djela necemo imati nista drugo – sve ovo pod uslovom da ovo budemo radili samo radi toga da zasluzimo Allahovu milost i Njegov oprost i nagradu.

Pogledajte video “VRIJEDNOST SADAKE”.

Poslusajte audio predavanje “Pod okriljem milostinje”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: