Tekstovi

Francuska zabranila hidžab, a sada govori građanima da se pokriju nakon izbijanja stjenica

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pariz pati od epidemije stjenica*. Vlada poziva građane da pokriju svoja tijela. Građani se pokušavaju prilagoditi kako bi zaštitili svoje zdravlje usred zabrane pokrivanja cijelog tijela u školama. Pariz, grad svjetla, trenutno se bori s neočekivanom i uznemirujućom invazijom – stjenicama. Francuski građani suočeni su s rastućom krizom stjenica, što je natjeralo vladu da poduzme brzu akciju. Dok se francuzi pokušavaju boriti protiv zaraze, pojavila se intrigantna rasprava o prikladnoj odjeći za zaštitu od ovih nametnika.

Naime, stjenice su napale sav javni prijevoz, kina, domove, bolnice. Kako bi spriječili epidemiju stjenica, stručnjaci sada savjetuju građanima da preventivno pokriju svoje tijelo. Ova mjera opreza je sama po sebi iznenađujuća imajući u vidu kako je francuska vlada zabranila nošenje abaja i dugih širokih suknji u školama.

Problem stjenica izazvao je zabrinutost u pogledu ravnoteže između osobne slobode i javnog zdravlja. Dok francuska vlada vjeruje da je zabrana pokrivanja cijelog tijela u školama ključna za integraciju i sigurnost, epidemija stjenica dovela je do promjene perspektive. Građani, bez obzira na njihovo kulturno podrijetlo, odlučuju nositi odjeću dugih rukava i duge hlače kako bi se zaštitili od ovih nepoželjnih stvorenja.

Ova jedinstvena situacija naglašava prilagodljivost i otpornost francuskog stanovništva u suočavanju s nedaćama. Parižani prihvaćaju zajednički napor za rješavanje krize stjenica, čak i ako to znači da privremeno mijenjaju svoj izbor odjeće.  Zaključno, epidemija stjenica u Parizu potaknula je francuske građane da daju prednost osobnoj zaštiti pokrivanjem tijela.

Ovaj neočekivani obrat događaja potaknuo je razgovore o ravnoteži između kulturnih normi i javnog zdravlja, pokazujući spremnost Francuza da se prilagode kada su suočeni s nepredviđenim izazovima.

Ukratko možemo reći – koja ironija, Subhanallah. Zabrane pokrivanje, da bi sada njih Allah Uzvišeni natjerao da se pokriju. Ovo nas je odmah podsjetilo na suru Et-Tarik u kojoj Uzvišeni Allah kaže: „Oni prave spletke, a i Ja njima pravim spletke… (Et-Tarik, 15.-16.)
________

*Stjenice su mali  insekti, koji mogu narasti i do veličine koštice jabuke. Ima ih nekoliko vrsta stjenica a najneugodnija je obična stjenica, vrsta koja siše ljudsku krv. Stjenice se mogu uvući u svaki dom, prijete i na putovanjima, a kući ih možete donijeti čak i u prtljazi. Stjenice najčešće napadaju noću. Ugriz nećete osjetiti budući da stjenice ispuštaju neku vrstu anestetika i tako se mogu i do 15-ak minuta neometano gostiti vašom krvlju. Stjenice se u prosjeku hrane jednom tjedno, no kao i drugi kućni insekti mogu preživjeti mjesecima, čak i ako gladuju.

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta