Aktuelnosti

Ja bi se ženio! (Uskoro započinje ovaj projekat, inšaAllah)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U zadnje vrijeme nam je se obratilo nekoliko brace sa molbom da preko stranice pokrenemo nesto sto bi pomoglo neozenjenoj braci i neudatim sestrama da se upoznaju radi braka. Posto znamo da ponekad moze biti jako tesko naci osobu suprotnog pola koja prakticira islamske propise, odlucili smo kontaktirati jednog naseg cjenjenog i veoma ucenog daiju da nam da savjet da li je ovako nesto serijatski ispravno i kakava pravila trabaju da bude. Daija nam je rekao….

da ovakav nacin upoznavanja moze biti dozvoljen, uz neke striktne propise, a jedan od najvaznijih je da osoba koja bude odgovorna za ova upoznavanja i koja ce prikupljati podatke od zainteresovane brace i sestara treba da bude jako povjerljiva i da muskarac (brat) koji hoce da upozna jednu sestru, da to treba da radi preko njenog staratelja, tj. oca, brata, djeda itd.. Znaci ne smije se dozvoliti da zainteresovani brat i sestra sami se dopisuju i kontaktiraju, bez nadgleda djevojcinih mahrema.

Pricao sam sa jednim bratom, koji je ranije radio na ovoj stranici i koji je jako pouzdan, o ovome i on je rekao da bi on to preuzeo, tako da ovih dana, inshaAllah, on treba da poprica sa onim daijom kako bi napisao pravila kako ta upoznovanja treba da idu.

Pa ako Uzviseni Allah da, uskoro bi se moglo krenuti sa ovim, uz napomenu, da ce ovaj brat otvoriti posebne mail adrese na koje ce se moci slati svoji podaci (oni koji budu zainteresovani za upoznavanje radi braka), i da mi koji radimo na ovoj stranici necemo nista imati sa ovom radnjom (jer smo prezauzeti s radom sa drugim stvarima na stranici), osim sto ce obavjestenje stajati na stranici.

Urednik stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: