Rekaik

Mladić koji je svoju smrt vidio u snu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ispod ovog teksta možete pogledati video na kojem ovaj mladić priča o svom snu, prije nego je poginuo

Imao je samo 23 godine. Kao i većina mladića, želio je da uspije u životu, da dođe do novca i slave na lahak način. Upravo zbog toga se i prijavio u show program muzičke akademije koji je bio i kod nas prije nekoliko godina, tkz. „Operacija Trijumf“ gdje se mladi iz regiona takmiče u pjevanju, kako bi neko od njih postao profesionalni pjevač. Ovaj mladić se prijavio te prošao taj neki ispit i aktivno učestvovao u programu koji se direktno i uživo prenosio preko satelitskih kanala. Šta se desilo?…

Ta grupa učesnika, imala je svakodnevno okupljanje i razgovarala o raznim temama, dok su ih kamere snimale. Između ostalog, ovaj mladić je njima ispričao san kojeg stalno sanja. Isti san sanja od svog djetinjstva. Znači stalno, već dugi niz godina, sanja isti san, čak ga je i u studiju sanjao. Taj mladić im je ispričao: “Moj san je uvijek isti, sanjam da sam u automobilu, i da moj prijatelj vozi taj automobil. Dok se vozimo ja i moj prijatelj u automobilu, odjednom kao da se penjemo preko nekog mosta, a nakon toga se spuštamo sa njega. Dok se spuštamo, automobil odjednom počne da pravi krivine po cesti. Nakon toga, automobil se odjednom nalazi na suprotnoj strani, smjeru iz kojeg dolaze druga auta.

Pošto smo bili u brzini, automobil udara u drugi automobil, dešava se udes a staklo prsne po meni i ja se budim u tom trenutku. Ali prije nego što sam se probudio, zaboravio sam da kažem, kako sam bio odvučen do crnih vrata, nisam znao gdje se nalazim. Kao što rekoh, budim se, noge mi tresu i osječam kao da je staklo još po mojim nogama.“

Nakon što su ga saslušali, nadglednik koji prati njihove razgovore, ohrabrio ga je riječima: “Ne boj se, slobodno reci šta imaš, nemoj da te bude strah, to je samo san!“ Na kraju su zaključili da se radi o nekoj vrsti psihičke bolesti.

Ovaj mladić, završio je ovu muzičku akademiju ili show, te otišao u jednu od arapskih država da živi i radi. Jednog dana, sjeo je sa svojim prijateljem u automobil, njegov prijatelj je vozio. Vozili su se, dok nisu došli do mosta. Počeli su polako da se penju i pri silasku, automobil kao da je izgubio brzinu i odjednom je prešao na suprotnu stranu, drugi automobil je došao iz suprotnog smjera i desio se strašan sudar. Mladić koji je stalno sanjao ovaj san koji se i obistinio onako kako ga je sanjao, bio je mrtav. Nakon što je poginuo, njegovo tijelo je prenešeno u njegovu državu.

Da, nakon tri mjeseca od njegovog izlaska iz te Akademije, desila se saobraćajna nesreća ista onakva kako ju je vidio i doživio u snu. Tu smrt je prenio svaki arapski kanal pod naslovom: “Mladić koji je svoju smrt ispričao pred samu smrt!”

Ova san je bio jasno upozorenje od Allaha, s.w.t. San je jasan kao zora, san ukazuje na smrt i san ukazuje da Allah određuje kada će ko da umre i još jedna pouka za sve nas koji se gušimo u grijesima svaki dan.

Snimak tog mladića koji pred svojim prijateljima prije na tri mjeseca ispričao taj san i slike nakon udesa u kojem je i poginuo.

Saudin Cokoja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta