Sihr i džinni

Nakon 14 godina psihičke nestabilnosti, mjesto sihra vidjela u snu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije desetak dana, u četvrti Atiqa u Rijadu, desio se nesvakidašnji slučaj. Naime čovjek u pedesetim godinama došao je u ured šerijatske policije te ih obavijestio da je njegova žena u snu vidjela mjesto skrivenog sihra. Dok im je objašnjavao to mjesto, čovjek je bio vidno uzbuđen, a kad su mu rekli da se smiri, on je rekao: “Kako da se smirim, moja žena je bolesna već 14. godina, ima jake tjelesne bolove i psihičke poremečaje, stalno smo kod doktora i psihijatara. Razne metode, terapije i lijekove koristi već 14. godina, ali ništa, nema nikakvog napretka, zato mi je ovo nova nada u njeno ozdravljenje inshallah.“

Njegova bolesna žena je vidjela u snu jednu kuću koja je takođe u toj četvrti, porodicu koja u njoj stanuje te da je njihova bivša sluškinja napravila joj sihr i sakrila ga u sifon od vodokotliča u kupatilu tog stana. Policija je odmah otišla do te kuće te zatražila dozovolu od stanara da pretraže kupatilo. Kad su ušli u kupatilo koje se nije često koristilo, u sifonu vodokotliča ISTO ONAKO KAKO JE OPISANO U SNU, NAŠLI SU TALISMANEI SIHR KOJI JE BIO SKRIVEN.

Stanari tog stana su se iznenadili, jer kako vele, već osam godina ovdje stanuju i nikada im se nije dalo da koriste ili izbace taj vodokotlić, jer imaju drugo kupatilo. Sihr je odnešen u stanicu šerijatske policije gdje je uz Allahovu pomoć kroz učenje rukje za uništavanje sihra, isti uništen. Dok je trajalo uništavanja (razvezivanje) sihra, sin od te žene je nazvao oca i rekao mu da majka ima jake bolove u glavi te da je boli stomak i da je pala u nesvjest. Ubrzo nakon nekoliko trenutaka, žena je došla sebi, a bolovi i tijelu i glavi su nestali, žena je bila ponovo rođena, kako je izjavio za medije njen muž.

S druge strane, njen psihijatar je negirao ovako nešto, tvrdeći da sihr ne može utjecati na čovjekovu psihu i tijelo, te da je izlječenje došlo nakon naglog rasterečenja psihičkog stanja.

P.S. Čudno, 14 godina je liječite bez ikakvog rezultata, a samo jedan san Allahovom milošću sve riješio. Aferim doktore, nije sramota nekad i priznati neuspjeh!

Saudin Cokoja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta