Pokajnici

Nakon što je primila islam, porodila se i izliječila od raka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Istinita priča o našoj (sada) sestri iz Amerike. Bila je jedno vrijeme sljedbenik radikalne evanđeoske sekte. Kad je napunila 26 godina, medicinski nalazi su joj pokazali da ima karcinom jajnika. Medicinska procjena je bila, da neće živjeti više od tri do četiri godine i da je nemoguće da u takvom stanju zatrudni. Pala je u nesvjest kad su joj doktori saopštili tu vijest. Priželjkivala je smrt, ali smrti nije bilo. Pala je u duboku depresiju, zatvorila se u sebe, plakala je..imala je toliku želju da postane majka…

Ipak, nakon određenog vremena, pomirila se sa činjenicama i nastavila svoj uobičajni život. Bila je svjesna da je to Božija odredba. Iako je bila vjernica, Evanđelja nije nikad smatrala Božijim djelima jer joj njena priroda nije dozvoljavala da ga prihvati kao Božiju knjigu koja je bila puna kontradiktornosti. Sjeća se još dok je bila mala, da je često mami postavljala nezgodna pitanja zbog kojih je znala i batine dobiti, ali nije nikad odgovora dobila. Zanimalo ju je, zašto su Isusa ubili i razapeli a on sve to normalno posmatrao iako je bio „bog“, zašto ljudi čine velike grijehe a onda im svećenik to oprašta…

Nakon mnogih neodgovorenih pitanja, napustila je crkvu i posvetila se svakodnevnom životu sa svojim mužem. Sve ovo stanje je bilo prije nego što je saznala za svoju bolest. Dugo je poslije razmišljala, depresija u koju je zapala, iskoristila je za razmišljanje o Bogu. Rekla je sebi:“Moram da dođem do Onoga koji me je stvorio, Koji je stvorio doktore i moju bolest i On sigurno zna kako da se izliječim.“

Ustajala je noću uplakana i govorila:“Bože, znam da si ovdje, znam da me čuješ i vidiš iako ja Tebe ne vidim niti čujem, oprosti mi..ja ne znam kako da Te obožavam i kako da Ti se molim, uputi me putem s kojim ćeš Ti biti zadovoljan. Izliječi me od moje bolesti i podari mi dijete od mog muža, kao što si podario sina majki Merjem bez oca i kao što si stvorio Adema i Havu…“!

Ostatak života koliko joj je bilo ostalo, odlučila je da provede u čitanju i istraživanju. Pošto joj je bila blizu kuće velika biblioteka, dosta vremena je provodila čitajući o religijama i vjerskim ubjeđenjima, sve dok nije jednog dana uzela Kur’an sa prevodom značenja na engleski jezik od Abdullaha Jusufa Alija, rhm. Nakon čitanja nekoliko sura, shvatila je jednoću Stvoritelja i pogodio ju je neki duševni mir. Posjetila je jednu od džamija, posudila neke knjige i nakon nekoliko razgovora sa lokalnim imamom, odučila je da izgovori kelime i šehadet.

Ulaskom u islam, našla je neopisivu sreću i smirenost. Više nije razmišljala o bolesti, imala je u sebi kur’ansko pravilo da ono što te pogodi, Allah je propisao, bila je naoružana saburom jer je naučila da čovjek u isušenjima kad se strpi, postaje veoma blizak svom Gospodaru i da je sabur u belajima jedan od najvećih vidova ibadeta. Redovno je namaz obavljala i Kur’an učila, dova joj je bila najveće oružje, skrušeno je molila da joj Allah podari dijete.

Nakon nekoliko mjeseci, požalila se doktoru na mučnine. Uradili su na nalaze i nisu mogli da vjeruju, bila je trudna. Mislili su da je greška, nalaze su uradili i ponovili još tri puta, ali ona je bila trudna. Rodila je zdravog dječaka i dala mu ime Jusuf. Međutim, to nije bilo jedino iznenađenje, nakon dvije godine, pošto je radila redovno nalaze u vezi karcinoma, doktori su otkrili da su se čelije i stanice karcinoma gotovo povukle i da je na vidiku potpuno ozdravljenje.

Doktori nisu mogli da vjeruju, bili su uporni da im otkrije šta je koristila mimo njihovog znanja, međutim ona se je samo nasmijala i objasnila da je sve u Božijim rukama i ko se na Njega osloni, On mu je dovoljan. Prošlo je već 15 godina kako je naša sestra primila islam, potpuno je ozdravila i sretno živi sa svojim sinom Jusufom.

Njeni roditelji su ortodoksni katolici i teško im je bilo kad su čuli da je primila islam. Imala je ponudu da preseli u jednu od arapskih zemalja te da se tamo uda, što je ona odbila. Ostala je da živi u svom gradu, da odgaja svoje dijete i da bude na usluzi starim roditeljima iako oni nisu muslimani.

Saudin Cokoja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta