Aktuelnosti

Nova internet stranica

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Posjetite novu islamsku internet stranicu koju uredjuju: mr. Zijad Ljakić; mr. Jasmin Hadžikadunić; mr. Nihad Ljakić; Enes Julardžija, prof.; Hajrudin Ahmetović, prof.; Selmir Hadžić, prof.; Omer Spahović, prof.; Esad Mahovac, prof. i Safet Suljić, student. Adresa stranice je:

http://el-hidaje.com/

Ciljevi i principi web-portala:

* Ubjeđenje da je islam univerzalna vjera koja obuhvata sve sfere ljudskog života i da nema spasa čovječanstvu od tuge i krize u kojoj se nalazi osim u islamu.

* Ubjeđenje da je najispravnije razumijevanje islama ono na čemu je Ehlu sunne vel džema’, svejedno u akidi, djelima, odgoju duše, šerijatu i dawi, jer je to razumijevanje islama ograničeno Kitabom, sunnetom i razumijevanjem selefa ovog Ummeta i njegove prve generacije.

* Gledanje prema selefu salih, na čelu sa plemenitim ashabima, pogledom ljubavi, poštovanja, veličanja i slijeđenja, i poziv u ljubav prema njima uzimajući u obzir da su najbolja generacija muslimana. Ljubav prema njima je vjera, iman i ihsan.

* Slijeđenje imama mudžtehida u fikhskim ograncima vjere bez fanatičnog slijeđenja mezheba i neutemeljenog tumačenja Kur’ana i sunneta. Uz podsticanje na spoj između originalnog izvornog islama i savremenog modernog života u oblastima koje islam dozvoljava.

* Ubjeđenje da se musibet muslimana krije u njihovoj udaljenosti od vjere i nedostatku islamske vlasti koja uspostavlja, praktikujući načela Kur’ana i sunneta, pravdu i upražnjava islamsku šuru. Kao što se krije u duševnom i idejnom porazu pred materijalističkom zapadnom civilizacijom uz zastrašujuću zaostalost u tehnologiji i eksperimentalnim znanostima.

* Uvjerenje da je razjedinjenost i podijeljenost muslimana najveća slaba tačka preko koje neprijatelji islama prilaze muslimanima kako bi rasplamsali vatru međusobne nepodnošljivosti.

* Zalaganje za prakticiranje i promicanje izvornog islama, utemeljenog na Kur’anu i sunnetu, a protiv smo svake novotarije u vjeri.

* Pozivanje svih ljudi (muslimana i nemuslimana) da spoznaju smisao svoga života i shvate suštinu svoga postojanja.

* Poziv u čisti tevhid i sprečavanje širka kao najvećeg grijeha koji se ne oprašta onome ko se od njega ne pokaje.

* Slijeđenje srednjeg umjerenog puta koji nije put običaja niti ljudskih nahođenja i pretpostavki, kao ni sredina između istine i neistine, kako to danas neki žele prikazati, niti krajnost u popuštanju u vjeri ili pretjerivanju i dodavanju vjeri onog što nije od nje.

* Zalažemo se za stjecanje i širenje šerijatskog znanja kojim se prepoznaje ispravan put ka uspjehu na dunjaluku i ahiretu.

* Pomaganje i zaštita muslimana, zalaganje za interese islama i muslimana gdje god oni bili, pružanje zaštite slabima i obespravljenima i sprečavanje silnika i nepravednika u činjenju zla.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: