Prilozi posjetitelja

Nakon rastanka sa djevojkom ostao sam izgubljen

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postao sam glavni lik Facebooka, subotnjih izlazaka, za mene se znalo. Među djevojkama poželjan, a muškarci su mi zavidjeli, i to je bio ugled koji sam uživao. Živio sam ogrezao u alkohol, cigarete, od subote do subote, od djevojke do djevojke, laži i obmane, oholo hodajući gradom kao da “meni nema ravnog”…

Noć u kojoj sam promjenio svoj život

Pišem ovo svakome ko misli da veliki grješnik ne može biti veliki vjernik. Često se desi da za ljude ogrezle u grijehu kažemo da nema spasa, kao da njih Allah ne može uputiti, pa pročitaj moju priču. Ja sam srednjoškolac koji je žudio da bude u eliti društva oko sebe. Smatrao sam da su najveći frajeri oni što po ćoškovima puše cigarete, po kafićima uz neko žensko oko njih, lijepi i zgodni i uvijek smrknuti, moderno obučeni i oholi, to i jesu bili najugledniji. Sav svoj trud sam posvetio tome i uspio sam. Postao sam glavni lik Facebooka, subotnjih izlazaka, za mene se znalo. Među djevojkama poželjan, a muškarci su mi zavidjeli, i to je bio ugled koji sam uživao. Živio sam ogrezao u alkohol, cigarete, od subote do subote, od djevojke do djevojke, laži i obmane, oholo hodajući gradom kao da “meni nema ravnog”. Živiš da bi te neko gledao i hvalio. Moj život je bila muzika i ja sam se prepoznavao po poznatom pjevaču, čak sam i sam zamalo u te krugove ušao.

Uživao sam, da se ne lažemo, međutim, i stoka uživa u hrani koju joj daješ jer ne zna za bolje. Nakon određenog perioda i svih tih poroka, osjetio sam potrebu za srećom te sam pokušao da se skrasim sa jednom djevojkom koja nije bila pokrivena, ali je postila i klanjala. To je za mene bio drugi svijet, ja sam nju smatrao savršenstvom i kao takvu zamišljao za sebe do kraja života. Zaljubio sam se, uz nju počeo klanjati i, iako sam sa njom imao nekih intimnih dodira, počeo sam da se kajem i postajao sam svjestan Boga.

Međutim, dođe dan u kojem sam osjetio neopisivu tugu i bol, rastanak sa njom, to je za mene bio kraj života, osjećao sam da poslije nje nemam šta da tražim na ovom svijetu, a taman se smirio i namjeravao postati bolja osoba. Nakon dugih noći, suza i depresije, opet sam se vratio još žešće u grijehe, alkohol i zamalo blud da učinim, ali me Allah sačuvao. Tada se desio veliki preokret, otišao sam od kuće s namjerom da potpuno promijenim svoj život. Međutim, iznenada me snađe bolest: u prsima bolovi teški, noći bez sna, panika i strahovi, ludilo u najavi. Gdje je tvoja slava?!

Tako, jedne noći, gledam onako u dubokoj tišini svi spavaju, svako se posvetio sebi i niko ne zna za mene niti je koga briga za moju agoniju. Razmišljajući tako shvatih da nema mojih voljenih, nema nikoga, baš ih briga, ostao sam sam, a Allah uvijek tu, uvijek čeka da se vratiš! Allahu ekber! Hvala Allahu, to je, mislim, bila raskrsnica u mome životu: ostavio sam cigarete, izlaske, alkohol, djevojke, muziku, pokvareno društvo, sve sam zamijenio onim čime je Allah zadovoljan. Sada, nakon te noći, prošlo je više od godinu dana a ja živim islam, trudim se u slijeđenju Poslanika, alejhis-selam, učim Kur’an, učim svoju vjeru, pozivam koliko mogu, bolji sam prema svojim roditeljima, idem na predavanja i družim se sa vjernicima. Sada jednostavno ne mogu da usporedim ono što sam bio prije dvije godine i ono što sam sada, zadivljujuća je to Allahova blagodat.

Želim te upitati: zar možeš pomisliti da se i ti ne možeš vratiti i postati veliki kod svoga Gospodara?

Ja sam preko lažnih zadovoljstva došao na put Onoga koji najbolje zna šta je najbolje za Njegove robove, a ti i ja smo robovi Milostivog. Još te želim upitati: šta tebe sprečava da se posvetiš vjeri? Allah ti dao svako dobro! Tvoj brat

TEKST POSLAO BRAT M.

____________________________

Poziv na saradnju

Poštovana braćo i cijenjene sestre, pozivamo vas da se uključite u rad stranice NUM na taj način što ćete slati svoje tekstove koje bismo mi objavljivali u rubrici Prilozi posjetitelja. Tekstovi mogu biti na razne teme od kojih muslimani mogu imati koristi: možete nam slati svoje priče o povratku islamu ili prelasku na islam, zatim poučne događaje iz života koji su se desili vama ili nekom koga poznajete, zatim tekstove koji će ponukati druge da počnu raditi neko dobročinstvo ili prakticirati neke sunnete, tekstove o zdravlju, braku, odgoju djece…

Tekstove o ramazanu, postu, iftarima, sehurima… Znači, sve tekstove za koje smatrate da se drugi mogu okoristiti njima, a tekstove možete sami pisati (sastavljati), prevoditi tekstove sa drugih jezika, prepisati iz neke knjige, skidati ih sa poučnih videozapisa i sl., a poželjno je da tekstovi ne budu previše dugi i da nemaju previše nastavaka.

 Molimo vas, šaljite po jedan tekst u jednom mailu, a svoje tekstove možete slati na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com . Imajte na umu da je djelovanje NUM-a najviše usmjereno prema ljudima koji su početnici u vjeri ili onima u čijim srcima, uz Allahovu pomoć, treba zapaliti iskru vjere, pa pokušajte prilagoditi tekstove za ovu kategoriju ljudi. Allah vam dao svako dobro!

 Redakcija NUM portala 

 

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: