Izreke i citati

Prelijepi i poučni citati sa fejsbuka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

– “Život je pun iznenađenja, nepredvidivih situacija. Lijepe se stvari dese onda kada se tome najmanje nadamo. Allah nas spusti, pa uzdigne. Padnemo, ali uz Njegovu milost ustanemo. Iskušava nas jer nas voli. Oduzme nam kap i mislimo svemu je kraj, a onda nam podari okean!” (S. Muradbašić)

– “Pustit će suzu kad pođeš na put, a od radosti će zaplakati kad se vratiš, snažno će te zagrliti i ljubiti po obrazima te milovati tvoje ruke, posljednji zalogaj hrane tebi će dati, izložit će se neprijatnostima kako bi tebe zaštitila, pa štaviše, i svoj život za tebe bi dala… Eto to je majka! Zato, ako ti je majka živa, ne odvajaj se od njenih nogu, slušaj je i čini joj dobro, a ako ju je Allah Mudri uzeo Sebi, ne zaboravi je u svojim dovama!”

Hfz. Abdurrahman Kuduzović

__________________________

“Mnogi od nas jedino razgovaramo s Allahom kada tražimo od Njega da riješi naše probleme. Da razgovaramo s Njim iz ljubavi, naše probleme ne bi trebalo ni rješavati.”  (Nouman Ali Khan)

“Kada dovimo, Allah čuje više nego što smo rekli, odgovara sa više nego što smo tražili i daje više nego što smo mogli zamisliti, onda kada On hoće i na Njegov način.” (Bilal Philips)

Minela Maksumić
__________________________

“Srce je trajno sretno tek onda kad spozna Onoga koji usrećuje.”

“Postoji li nešto veličanstvenije od toga da Gospodar svjetova spomene svoga sićušnog roba: “Sjećajte se vi Mene, i Ja ću se sjetiti vas.” (El-Bekare, 152)”

mr. Fahret Kadrić
_____________________

– “Kad ti je već Gospodar podario dva oka, zašto onda ljude gledaš svojim ušima? Prema ljudima se ophodi shodno onome što vidiš od njih, a ne na osnovu onoga što čuješ o njima! Slušaj od njih – ne slušaj o njima!”

– “Podučio me ovaj ajet: “Kamo sreće da sam se za ovaj (ahiretski) život pripremio“, da su želje stanovnika kabura pred tobom pa nastoj da ih ispuniš dok ti duša nije napustila tijelo!!!”

– “Ako hoćeš da znaš koliko voliš svoga Gospodara, pogledaj koliko Mu zikr činiš i koliko Ga često spominješ. Čovjek po svojoj prirodi ono što voli puno spominje i o tome stalno razmišlja.”

Adnan Maglić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: