Humanitarni kutak

Ramazanska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Svoje novčane priloge možete uplatiti na bankovni račun u Švedskoj, a takodjer možete koristiti i SWISH opciju

Draga braćo i poštovane sestre, ova akcija traje još oko sedmicu dana, tj. do kraja ramazana, a spisak uplata koje su stigle do sada za ovu akciju (43 UPLATE)  možete pogledati na ovom linku: http://www.n-um.com/spisak-uplata-za-majsko-ramazansku-akciju/ , uz napomenu da i svoj ZEKAT možete uplaćivati za dolje navedene kategorije, ali vas molimo da ne uplaćujte sadakatul-fitr (vitre) kod nas, jer je jako važno da taj novac stigne do siromaha do kraja mjeseca ramazana. U ovom mjesecu prikupljamo pomoć za sljedeće kategorije:

1. Humanitarni fond NUM stranice – Braćo i sestre, kroz ovaj fond je, do sada, učinjen veliki hajr i mnoga braća i sestre su upoznate sa svrhom i ciljem ovog fonda. Podsjete radi, ovaj fond funkcioniše tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plačanje ogrijeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih familija. Prioritet su nam samohrane majke, bolesni, stare nane i dede, nezaposleni i slično.

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se, inšAllah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrebština, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano.

OVAJ KLIP JE SNIMLJEN PROSLE GODINE I OVE FAMILIJE ( 12 SAMOHRANIH MAJKI NA PODRUCJU SARAJEVA) SU POMAGATE SKORO CITAVU GODINU (OD RAMAZANA 2017. G. DO FEBRUARA/MARTA 2018. G. ) OD SREDSTAVA KOJA SU PRIKUPLJENA PROSLOG RAMAZANA:

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice

UPUTSTVA ZA UPLATE NAĆI ĆETE PRI DNU OVOG TEKSTA
_________________________________________________

2. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

Kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice, a također se pomažu i dawetski džemati, tj. pomažu se omladinske organizacije koje se, između ostalog, zalažu da poruka Islama dođe do što većeg broja bošnjačkog, ali i drugih naroda koji žive na području naše zemlje. Ove organizacije se aktivno bave davetskim aktivnostima kao što su javne tribine, halke Kur’ana, razni kursevi, naučna predavanja, info štandovi, sportske aktivnosti i sl.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu
____________________________________________

Način uplata:

BANKA

Uplate za ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Hilal (ili ako ne bude dovoljno onda: Hilal församling)

Broj bankovskog konta: Iz Švedske: Bankgiro 5074-3632 (Handels banka)

ZA INOSTRANSTVO:

BIC (SWIFT): HANDSESS

IBAN: SE19 6000 0000 0009 6605 5888
_________

SWISH

Donacije možete slati na broj: 076-182 82 63 (Sevlad Softic).

__________

PUTEM PISAMA

Ko smatra uplaćivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

AKO IMATE PITANJA U VEZI OVE AKCIJE JAVITE NAM SE NA ADRESU: info@n-um.com
________________________________

Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav – a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!” (Kur’an, prijevod značenja El-Bekara, 272)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: