Sihr i džinni

Snoviđenje životinja ponekad ukazuje na džine

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Iskusan liječnik Kur’anom, na osnovu snova, može da uz Allahovu pomoć sazna o kakvom se džinu (vrsti) radi. Ovdje se isključivo radi o snovima koje vidi bolesnik i to posebno nakon klanjanja istihara namaza. Ovakva vrsta snova, uveliko može da pomogne liječniku da otkrije mnoge stvari kad je u pitanju bolest (sihir, mess ili urok) i da na taj način se ubrza uz Allahovu dozvolu izliječenje. Ovom prilikom, na osnovu iskustva liječnika Kur’anom i na osnovu onih koji znaju tumačiti snove, donosimo značenje snova u kojima bolesnik koji boluje od neke duhovne bolesti, često zna vidjeti određene životinje, a koje mogu ukazivati na vrstu džina i njegovu vjeru:

1) ZMIJA – Ona je uglavnom čuvar sihira. Ako je osoba (bolesnik) vidi da mu se mota oko nogu, onda je vjerovatno u pitanju opsjednutost, ako ga slijedi zmija (proganja) izdaleka, znači da je van tijela i da čeka priliku da uđe u tijelo, ako je ogromna zmija, znači da je džin ogroman i jak, ako zmija ima krila, znači da je džin letač i čuvar kupatila (WC), ako je jarko crne boje, ukazuje da je džin židov, žute krščanin a bijele džin musliman.

2) KONJ – Ukazuje da je džin ušao u osobu ali ne zbog sihra, ne zbog nekih drugih razloga, recimo napad zbog nečega i sl.

3) RIBA – Ukazuje da se radi o džinu koji je izvršio opsjedanje i da je od morskih džina (el-Gavas) i veoma često se radi o džinu koji je zadužen za čuvanje sihra koji je popijen ili džin koji je osobu napao dok je negdje puštala i prosipala vodu bez bismile.

4) PAS – Ponekad dođe u snu u obliku crnog psa i tada ukazuje na džina čuvara sihra koji je židov, ako je žute boje, onda je kršćanin i od stanovnika kupatila (WC), ako u snu pas napada osobu, znači da nije ušao u tijelo i da pokušava a ako ga povrijedi u snu, znači da je uspio da uđe.

5) ŠKORPION I ŽOHARI – Ukazuje da se rado o džinima koji su slabi, ovakvi se džini (znači koji su slabi i nejaki) javljaju u obliku malog psa (šteneta) ili u obliku sitnih životinja kao što su škorpija i žohar. Pošto su to slabi džini, teško se javljaju tokom učenja rukje zbog straha od liječnika.

6) LAV – Ako se u snu vidi lav, ukazuje da se radi o jakom i velikom džinu koji je zao i uglavnom bude od nevjernika a ponekad bude i musliman.

7) SVINJA – Značenje je slično kao i kod psa, stim da boja ukazuje na različito značenje. Ako je svinja crvene boje ukazuje da je musliman, crne da je židov, s tim da ako je crna i na njoj ima bijelih linija, može da ukazuje da je musliman. Dok žuta ukazuje da je kršćanin. Sihirbazi ove džine često upotrebljavaju jer su veoma jaki i mogu da podnesu razne vrste mučenja od strane liječnika, kao što su ajeti kazne, udaranje i sl. Oni su uglavnom stacionirani u donjem dijelu tijela i prouzrokuju bolove na kičmi i bolesnik osjeća kao da su mu leđa otvorena. Također od ovih džina, bolesniku se poveća apetit i nenormalno jede. Ovi džini ulaze u tijelo i bez sihra, ako čovjek na njih naiđe na mjestima koja su veoma prljava, smetljišta i sl., što se kasnije odrazi i na tu osobu, jer izgleda veoma prljavo i zapušteno te voli da boravi na prljavim mjestima.

8) MAGARAC – Ukazuje na jakog džina i on je od sihirbaza kod džina i uglavnom radi obnavljanje sihra unutar tijela. Veoma zna biti zao i opasan i može da podnese razna mučenja. Tokom učenja, bolesnik pokreće noge koje koristi za udaranje a veoma malo ruke. Takođe tokom dužeg učenja, bolesnik se počne jako znojiti i tražiti vodu da pije i tada liječnik treba da zaštiti usta, oči u uši jer može da dođe do jakog puhanja iz usta bolesnika, odnosno džinskog puhanja prema liječniku i ovo ne može da uradi svaki džin, samo njihovi sihirbazi.

9) TIGAR – Ukazuje na džina koji je zao i veoma brz, brzo ulazi u tijela ali ih i brzo napušta kad vidi da mu se sprema opasnost, nakon što opasnost prođe, opet se vraća, jer je veliki prevarant i pokvarenjak. On uglavnom je od džina koji stanuje u pustinjama.

Allah najbolje zna!

Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Slijedeći tekst će biti poslat administratorima stranice: