❤️❤️❤️ [IZDVAJAMO] RAMAZANSKA AKCIJA (HUMANITARNI FOND, DAVETSKI FOND N-UM STRANICE) ❤️❤️ ❤️
Snovi

Tumačenje snova II-dio

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Iz knjige “Tumac snova” – Ibn Sirin
Ako dunjalučar sanja da se vjenčao s prostitutkinjom to znači da će zadobiti ovosvjetske blagodati na haram način.

Svaki san na kojem se spolno opći a poslije kojeg (sna) je potrebno kupanje, ne ubraja se u snove (koje treba tumačiti).

Ko sanja da ima spolni odnos s nekom poznatom mu ženom – to znači da će njena djeca zaimati ovosvjetskih dobara.

Ko sanja da je pokušao da obljubi neku ženu ali je to uradio samo djelimično,to zači da će njena porodica postići nešto manje bogatstva od onog koje se dobija ako se sanja da je obljubljivanje potpuno.

Ko sanja sebe, ili ga sanja neko drugi da je obljubio svoju majku,sestru ili neku drugu žensku osobu s kojom ne može po šeriatu sklopiti brak,to znači da on prekida rodbinske veze i da ne ispunjava svoje obaveze prema njima.

Ako neko sanja da mu se žena jako nagizdala i da izgleda ljepše nego inače, budući pritom s njom u postelji, ona mu u tom slučaju simbolizira dolazeću rodnu godinu.

Ako mu je ta žena poznata, to znači da će znati šta će i odakle če dobiti te godine, a ako mu je bila nepoznata, to ima jače značenje i neće znati odakle će mu to dobro doći. Ko sanja da je obljubio nepoznatog mladića – to znači da će on pobijediti svog neprijatelja.

To isto znači i ako je sanjao da je obljubio poznatog čovjeka s kojim je u sporu, borbi ili neprijateljstvu tj. da će onaj koji je obljubio pobijediti obljubljenog.

Ako je čovjek kojeg je obljubio poznat, ali snivač s njim nije u sporu niti neprijateljstvu, to znači da će on tom čovjeku učiniti neko dobro,a ako taj čovjek nije dostojan tog dobra, to znači da će učiniti njegovom imenjaku ili nekome ko mu je sličan.

Ko sanja da je obljubio nepoznatog starca – taj starac mu simbolizira njegovog djeda, a obubljivanje simbolizira činjenje dobra,poštovanje i uvažavanje svog djela.

Slično se tumači i ako muškarac sanja da je poljubio ili ne osjećajući strast obljubio nekog druge. muškarca, s tim što to ima slabije značenje.

Ako muškarac sanja da je bez strasti poljubio nekog drugog muškarca, to znači da će on od tog muškarca dobiti neko dobro koje će ljubiti kao što je ljubio tog muškarca.

Ako muškarac sanja da je sam sa sobom zatrudnio, to mu simbolizira povećanje ovosvjetskih dobara.

Ako sanja da je potom rodio dječaka to znači da će ga zadesiti velika briga, a ako sanja da je dobio djevoj-čicu,to znači da će postići veliko dobro.

Isto se tumači i ako neko sanja da je kupio dječaka ili djevojčicu.

Ako muškarac sanja da je imao spolni odnos s poznatom životinjom, to znači da on čini dobro onome kome to nije dužan i za to neće biti nagrađen.

Ako je spolni odnos imao s nepoznatom životinjom, to znači da će on pobijediti svog neprijatelja posežući za nedozvoljenim sredstvima koja taj njegov neprijatelj nije zaslužio.

Tako se tumači kad su u pitanju bilo koje životinje ili ptice, ali ne i čovjek.

Ako muškarac sanja da je obljubio poznatu umrlu osobu to znači da će ta umrla osoba od njega vidjeti neko dobro bilo da će joj nešto proučiti, uputiti joj dovu ili učiniti neko drugo dobro na njeno ime.

Ako muškarac sanja da je obljubio umrlu mahrem osobu (tj. osobu s kojom po šeriatu ne može stupiti u brak), to znači da će on toj mahrem osobi učiniti neki hajr, kao što je sadaka namijenjena njoj, dova ili nešto slično.

Ko sanja da ga je umrla osoba obljubila – to znači da će od te umrle osobe dobiti neko dobro, kao što je nasljeđivanje njenog imetka i slično.

Kada je u pitanju sanjanje poljupca, to znači da će osoba koja je ljubila dobiti neko dobro od poljubijene osobe.

Ako muškarac sanja da se oženio umrlom ženom i da ju je obljubio to znači da će on nekim lukavstvom dobiti nešto što je pripadalo toj ženi, a to što će dobiti srazmjerno je ljepoti žene, a ako umrlu osobu nije obljubio, to znači da će vrijednost onoga što će dobiti biti manja.

Ako žena sanja da ju je oženio umrli muškarac i da ju je obljubio u njenoj kući, to znači da će joj se imetak umanjiti i da će joj se promijeniti stanje.

Ako ju je umrli muškarac obljubio u njegovoj kući koja je njoj nepoznata, to znači da će ona umrijeti.

Ako ju je pak obljubio u njegovoj kući koja je njoj poznata tj. u kući u kojoj je on živio dok je bio živ, to znači da će joj se umanjiti imetak i promijeniti stanje.

Ako žena koja ima muža sanja da se udala za drugoga, to znači da će postići neko dobro i vrlinu: Ako oženjen čovjek sanja da je oženio drugu ženu, to znači da će dobiti vlast, a ako sanja da ih je oženio deset, to znači da će dobiti neko dobro.

To sve važi ako je on vidio ženu,kojom se je u snu oženio, ili ako mu je rečeno njeno ime, ili ako je to neka poznata mu žena.

Ako žena sanja da se udala za muža kojeg nije vidjela, niti joj je poznato njegovo irne, niti ga inače poznaje, to znači da će ona umrijeti.

Rečeno jje: Ako žena sanja da ju je obljubio umrli muškarac, to znači da će dobiti dobro odakle se i ne nada. Isto se tumači i ako je u pitanju muškarac.

Ako muškarac sanja da sa ženom ima spolni odnos kao homoseksualac, to znači da on pokušava nešto na neprikladan način.

Ako muškarac sanja da je ušao u vladarov harem i da obljubijuje žene u njegovom haremu, to znači da on uživa vladarovo poštovanje ukoliko u snu ima pokazatelja dobra, a ako nema, to znači da on ogovara tog vladara i njegov harem.

Ako muškarac sanja da mu žena ima menstruaciju, to znači da će zapasti u zatvorenu situaciju a ako sanja da joj je menstruacija prestala i da se ona očistila, to znači da će mu se ta situacija otvoriti, pogotovo ako je potom s njom imao spolni odnos.

Ako muškarac sanja da on ima menstruaciju to znači da on ima spolne odnose s mahrem osobom.

Ako muškarac sanja da je džunub tj. da se nije okupao nakon izbacivanja sjemena, to znači da je zapao u neku zbrku, a ako sanja da se potom okupao i obukao odjeću, to znači da će se riješiti te zbrke.

Isto se tumači i ako žena sanja da se nije okupala nakon spolnog odnosa.

Ako čovjek sanja da mu žena ima bradu, to znači da ona više neće rađati djecu, a ako ta žena ima muško dijete, to zna­či da će to dijete postati gospodar u porodici.

Kajrevani je rekao: Ako čovjek sa­nja da je ugovorio brak s nepoznatom ženom, ako je bolestan, umrijece, a ako je zdrav, to znači da će imati neki ugovor s vladarom obzirom da žena simbolizira i vladara, ili da će biti svjedok u vezi s nekim ubistvom obzirom da spolni odnos simbolizira ubistvo, a muški spolni organ simbolizira nož ili koplje.

To pogotovo važi ako je prilikom spolnog odnosa potekla krv.

Ako muškarac sanja da sklapa brak sa ženom koju poznaje, sa ženom poznatog roda ili sa ženom kojoj je otac star, to znači da će on sklopiti neki ugovor u vezi s ovosvjetskim dobrima, kao što je kupoprodaja kuće, roba ili radnje, ili će kupiti nešto ili dobiti neki imetak što će mu predstavljati očnu radost, a ako je na javi ugovorio brak, ali se vrijeme sklapanja braka oteglo, to znači da će uskoro doći do sklapanja braka.

Snošaj ako se sanja, simbolizira postizanje željenog cilja, bilo u vjerskom bilo u svjetskom pogledu, kao što je odlazak na put, obavijanje poljoprivrednih poslo­va, ulazak kod vladara, putovanje lađom, nalaženje izgubljenog ili nešto slično, obzirom da snošaj predstavlja slast, užitak i korist popraćene umorom.

Ko sanja da ima snošaj sa svojom ženom to znači da će on od nje ili ona od njega dobiti ono čemu se nada.

Spolno općenje sa mahrem osobama.

Ako muškarac sanja da je obljubio neku od mahrem osoba, to znači da on s njima uspostavlja rodbinske veze i da dobro postupa prema svojoj majci, pogotovo ako je smvač u ranijem periodu kidao rodbinske veze.

Izuzetak je ako muškarac sanja cia je obljubio mahrem osobu u vrijeme mjeseci hadža ili ako u snu nešto ukazuje na hadž, jer mu takav san znači da je on stupio na teren u okolini Mekke gdje se oblače ihrami i da će postići ono što želi.

Ako je u snu doživio potpuni užitak i ako je izbacio sjeme, to znači da on dijeli imetak na tom čistom mjestu a niko mu ga ne traži.

Ako to sanja onaj ko nije na hadžu, ali je ranije obavio hadž, to znači da ga duša tegli da ponovo obavi hadž.

Ako muškarac sanja da na ruci ili na odjeci ima skrivene sperme, to znači da će dobiti imetak od djece ili od nekog drugog.

Spol­no općenje s poznatim životinjama u snu simbolizira činjenje dobra onome ko to ne zaslužuje ili dijeljenje za koje nema nagrade (sevaba).

Ako muškarac sanja da spolno opći s nepoznatom životinjom, to znači da će pobijediti nekog prija­telja ili neprijatelja kojeg simbolizira dotična životinja, koristeći se pri tom ne­dozvoljenim sredstvima.

Ko sanja da neka životinja ima spolni odnos s njim – to znači da će on biti pobijeđen i poražen, izuzev ako to u snu ne bude smatrao ružnim i ako mu životinja nije nanijela nikakvu neprijatnost što u tom slučaju znači da će on od svog neprijatelja dobiti neko dobro kojem se i ne nada.

Sanja­nje spolnog odnosa sa životinjama takode može da znači da osoba koja to sanja ima spolne odnose sa mahrem osobom, bilo da je u pitanju muško ili žensko, ukoliko za to postoje i drugi pokazatelji koji to potvrđuju.

Ako muškarac sanja da čini spolni odnos u nečiju stražnjicu, to znači da on na naopak način traži nešto što je teško postići i da će na to potrošiti imetak a da pritom neće imati ni­kakvog uspjeha ni koristi već samo gubitaka.

Sanjanje oduzimanja nevinosti simbolizira obavljanje teških poslova kao što je susret s vladarom, rat, dželatski posao, osvajanje gradova, kopanje bunarova i podruma, traženje blaga, izučavanje i istraživanje teških nauka i skrivenih mudrosti ili obavljanje nekih drugih teških poslova.

Ako je snivaču pošlo za rukom da oduzme nevinost djevici, to znači da će imati uspjeha u poslu koji na javi obavlja, a ako mu to nije pošlo za rukom, to znaci da neće uspjeti u poslu koji na javi vrši, uvažavajući pritom i ostale pokazatelje na javi i snu. Sto se tiče spolnog odnosa između dva muškarca, ako je pasivni muškarac mladić, to znači da će aktivni muškarac pobijediti svog neprijatelja.

Ako je pasivni muškarac bio starac, aktivni će doživjeti neku sreću i uspon.

Ako je pasivni muškarac poznat, to znači da će ga aktivni muškarac pobijediti i prema njemu iskazati neprijateljstvo.

Ako je u pitanju mali dječak, to znači da je taj dječak opterećen nečim čime se djeca inače ne opterećuju i da će pretrpjeti poteškoću koja će mu nanijeti štetu.

Ako je pasivni muškarac snivačev prijatelj, to znači da će ostaviti svog prijatelja iako to njegov prijatelj ne očekuje.

Ako je do tog čina došlo željom njegovog prijatelja, to znači da će on i njegov prijatelj dobiti neko dobro u kojem će poreci njih dvojice učestvovati i neko drugi i udružiće se u nečemu što je nepoželjno.

Ako muškarac sanja da ima spolni odnos s nekom umrlom ženom, to znači da će ta umrla žena od snivača dobiti neko dobro.

To (akođe može da znači da će snivač dobiti neki miraz (nasljedstvo) od te umrle žene ili od nekog iz njene porodice ili od njenih potomaka.

Sto se tiče umrle žene, dobro koje će ona dobiti od snivača može da bude u vidu sadake koju će on podijeliti u njeno ime, ili da će se dobro ophoditi prema njenoj poro­dici i potomcima ili će od Allaha dž.š. tražiti da se smiluje toj umrloj ženi.

Ako je umrla žena snivaču bila nepoznata, to znači da će on oživjeti nešto što je pripa­dalo umrloj ženi, kao što je neobrađena zemlja koju će on početi obrađivati, zat­rpani bunar koji će on otkopati, ruševni stan koji će on renovirati ili nešto što je tražila umrla osoba da se oživi, kao što su razni hajrati, ih, će, pak, snivać nekog od njenih potomaka podstaći na slične aktivnosti.

Ako je snivać prilikom spol­nog odnosa s umrlom ženom bio nemoćan, to znači da će on pokušati da uradi neki od navedenih dobrih poslova, ali neće biti u stanju i da ih ostvari.

Ako že­na sanja da ju je obljubio (tj. imao spolni odnos s njom) umrli muškarac, ako je žena bolesna, ili ima nekog svog bolesnog, to znači da će ona, ili taj neko drugi, umrijeti i pridružiti se umrlom muškarcu, a ako ne to, to znači cla će u njenoj ku­ci doći do nekog razilaženja ili će ona tjelesno oboljeti, izuzev ako uz to postoji nešto što ukazuje na dobro kao npr. da taj umrli muškarac kaže: Ja nisam mrtav! ili da joj on daje slamu, ili poklanja ječam, što u tom slučaju znači da će ona do­biti neko dobro koje će imati trajnost a kojem se nije nadala, ili da će dobiti nas­ljedstvo za koje je bila izgubila nadu da će ga dobiti od tog umrlog muškarca ili od njegovog nasljednika ili od svog muža, ukoliko joj je muž umro ili, pak, da će joj se vratiti neko ko joj je odsutan, ako takvog ima.

Ako žena sanja da se udala za nekoga mimo svog muža, to joj simbolizira neku korist koju će dobiti ona ili će njen muž, dobiti nešto od svog ortaka, od svog sina koji mu pomaže ili od šeg­rta koji kod njega radi.

Ako muškarac sanja da ima spolni odnos sa svojom že­nom, to znači da će uspjeti u onome što pokušava u poslu koji obavlja.

Ako muškarac sanja da je džunub, to znači da će zapasti u zamršenu situaciju, a ako se potom okupao, to znači da će se riješiti onoga u što je zapao.

Ako trudnica sanja da je dobila menstruaciju, to znači da će roditi muško dijete. Akojmijškarac sa-nja da on ima menstruaciju, to znači da on ima spolne odnose”s osobom koja mu je zabranjena (haram).

Ako muškarac sanja da želi da ima spolni odnos sa svo­jom ženom ali ga ona odbija to znači da će mu ovaj svijet biti naklonjen, a ako je ona imala menstruaciju, to znači da posao koji on obavlja neće imati tražnje.

Sa­njanje poljupca iz strasti tumači se slično spolnom odnosu a ako poljubac nije iz strasti, to znači da će se onaj ko je ljubio okrenuti prema ljubljenoj osobi, ili će otići kod nje, ili će od nje nešto tražiti i to dobiti, ukoliko je tu osobu u snu uspio poljubiti, ili ako mu se ona nasmijala i pritom ga nije odbila niti je njegov postupak smatrala ružnim.

Sanjanje spavanja s nekim na istoj postelji i pod istim pok­rivačem tumači se slično kao i spolni odnos ili kao poljubac.

Ako čovjek sanja da je oženio četiri žene, to znači da će dobiti neko veliko dobro, shodno riječima Uzvišenog: “…onda se ženite onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri”.

Ako čovjek sanja da je njegovu ženu oženio neki drugi muš­karac i da ju je odveo sebi, to znači da će snivač izgubiti vlast ako je vladar, ili će izgubiti na trgovini ako je trgovac.

Ako čovjek sanja da je svoju ženu udat) za nekog čovjeka i da je tog čovjeka doveo svojoj ženi, to znači da će imati izuzetan profit u trgovini. Ko sanja da kod sebe poziva na veselje – ono mu simbolizira nesreću, a ko sanja da je pozvan na veselje – to mu simbolizira radost ukoliko nije vidio hranu.

Priča se cla je neki čovjek došao Ibn Sirinu i rekao mu da je sanjao da je imao spolni odnos sa svojom majkom a zatim i sa sestrom i da mu je odsječena desna ruka. Ibn Sirin mu je odgovor napisao na papirić stideći se cla mu ga kaže direktno u lice a prisutnim je rekao: – Ovaj čovjek je neposlušan svojim roditeljima, kida rodbinske veze, škrt je u činjenju onog što je pozitivno i zao je prema svo­joj majci i svojoj sestri.

Ako neko sanja da ga je obljubio halifa, to znači da će dobiti upravu. Ko sanja dn ga je obljubio neki obični muškarac – to znači da će se riješiti briga i da će se izliječiti od bolesti.

Ako čovjek sanja da je neki nepoznati starac obljubio njegovu ženu, to znači da će ostvariti neku dobit i povećanje imetka i starac mu u tom slučaju simbolizira sreću, a ako sanja da mu je ženu obljubio neki mladić to znači da ga njegov neprijatelj iskorištava i podstiče na nasilje i zlo.

Ako zatvorenik sanja da je obljubljen, to znači da će biti pušten iz zatvora.

Ako muškarac sanja da je obljubio svoju umrlu majku u njenom grobu, to znači da će on umrijeti, shodno riječima Uzvišenog: “Od nje vas stvaramo i u nju vas ponovo vraćamo”. Ako čovjek sanja da je obljubio robinju, to znači da će postići neko dobro. Ko sanja da je ženu obljubio na nedozvoljen način – to znači da on nešto traži na nep­rikladan način i da se time neće okoristiti.

Ako čovjek sanja da je imao aktivni homoseksualni odnos sa svojim robom ili da je obljubio robinju, to znači da će mu se povećati imetak i radost u onome što posjeduje.

Ako čovjek sanja da je rob s njim imao aktivni homoseksualni odnos, to znači da ga njegov rob omalovažava.

Rečeno je: Ako neko sanja da se razveo sa svojom ženom, to znači da će se obogatiti, shodno riječima Uzvišenog: “A ako se njih dvoje ipak rastave, Allah će ih iz obilja Svoga bogatim učiniti”.

Rečeno je da ovakav san može da znači i to dn će se snivač razići s vladarom s kojim je drugovao obzirom da su žene oliče­nje spletki, kao i vladari, a rastava braka simbolizira razlaz .

Rečeno je da rastava sa ženom za upravitelja znači gubljenje uprave, za majstora gubljenje zanata, a ako se sa ženom u snu razveo privremeno to znači da će se ponovo vratiti pos­lu ili dužnosti koju je vršio.

Ko sanja da je ljubomoran – to znači da je pohlepan.

GOJAZNOST simbolizira povećanje imetka. Ko sanja da je gojazan povecaće mu se imetak.

Rečeno je: Ako neko sanja da čini blud, to znači da on nekoga ili neš­to pronevjerava, a rečeno je da to može simbolizirati i odlazak na hadž.

Rečeno je da sanjanje činjenja bluda sa ženom nekog poznatog čovjeka simbolizira tra­ženje i pnželjkivanje imetka tog čovjeka.

Ko sanja da čini blud sa nekom mla­dom ženom – to znači da on ulaže imetak u neki siguran posao u kojem neće izgubiti imetak.

Ko sanja da je nad njim izvršena kazna za blud to znači da će se okoristiti razumijevanjem i znanjem u vjeri ako je čovjek od nauke, ili da će ojačati upravu ako je upravitelj.

PODVOĐENJE . Ko sanja da je sastavio bludnika i bludnicu ne vidjevši pritom bludnicu, to znači da on uzvikujući prodaje svoju robu koju ne može dn proda.

OPONAŠANJE MUŠKARCA . Ako žena sanja da na sebi ima mušku odjeću i izgled, to znači da će se njeno stanje popraviti ako taj njen izgled nije prelazio nor­malnu granicu, a ako je prelazio normalnu granicu, njeno stanje će se izmijeniti uz strah i žalost.

Ako žena sanja da se preobrazila u muškarca, to simbolizira ne­ko dobro njenom mužu.

OPONAŠANJE ŽENA . Ako muškarac sanja da oponaša žene, to znači da će ga za­desiti užas i žalost.

Ko sanja da gleda sramno mjesto svoje ili neke druge žene pogledom punim strasti ili da dohvaća ženino sramno mjesto, to znači da će on imati nepoželjnu trgovinu.

Ko sanja da posmatra golu ženu a da to ona ne zna to znači da će činiti omaške i poskliznuća.

HOMOSEKSUALNOST Neki vele da homoseksualnost u snu simbolizira pobje­du nad neprijateljem obzirom da mladić simbolizira neprijatelja, a neki vele da to znači da će snivač osiromašiti i izgubiti ime

OČAJ ; ako se sa ni a simbolizira izbavljenje i spas, shodno riječima Uzvišenog: …I kad su poslanici gotovo nadu gubili i pomišljali da će ih lašcima proglasiti, pomoć Naša bi im došla..’

SIROČE (JETIM) . Ko sanja da je siroče – to znači da ga neko izigrava u vezi s nekim poslom, imetkom, trgovinom, ženom i si.

BOL ; ako se sanja simbolizira kajanje za počinjeni grijeh.

K o sanja da je rahat – to znači da će zapasti u muku, a ako se sanja MUKA , ona -imbolizira rahatluk.

UŽAS simbolizira činjenje nasilja i grijeha.

Ko sanja da je umro od užasa – to znači. da će umrijeti kao siromah a neće se poravnati za nasilja koja je počinio.

USAMLJENOST simbolizira obavezu, a OBAVEZA simbolizira usamljenost.

Reče­no je da sanjanje usamljenosti ukazuje na razvod sa ženom.

NAMRŠTENOST lica u snu Simbolizira dobijanje kćerke, shodno riječima Uzvišenog: “…a kad nekog od njih obraduje viješču da mu se rodilo žensko, lice mu se pomrači i postaje potišteno.

SPOTICANJE . Ko sanja da se spotakao na nožni palac – to znači da će mu se sakupiti dug tj. biće zadužen.

Ako pritom iz prsta izađe krv, zadesiće ga neki užas.

Neki vele da to znači da će dobiti haram imetak.

GOLOTINJA . Ko sanja da je skinuo svoju odjeću pojaviće mu se skriveni neprijatelj sa svojim neprijateljstvom, koji mu je ranije iskazivao ljubav i davao savjete, shodno riječima Uzvišenog: “O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede šejtan kao što je roditelje vaše iz Dženneta izveo, skinuvši s njih odjeću njihovu…”

Ko sanja da se nag nalazi na nekom sijelu ili skupu – to znači da će se obrukati, a ako sanja da se nag nalazi na usamljenom mjestu, to znači da njegov neprijatelj traži njegovu slabu tačku, međutim, neće uspjeti da je nađe.

PROGONSTVO nije pohvalno sanjati.

Ko sanja da je nekog od dobrih ljudi prognao, ili prepao, ili se na njega izderao, to znači da će snivač zapasti u strašnu situaciju i da će ga njegov neprijatelj svladati.

KRAĐA . Nepoznati kradljivac u snu simbolizira meleka smrti, a poznati kradljivac simbolizira osobu koja će se okoristiti od onoga od koga je u snu nešto ukrao, a ta korist može biti u vidu znanja, savjeta ili imetka.

Ko sanja da je nepoznati kradljivac ušao u njegovu kuću i ukrao mu tablu (poslužavnik), čaršaf ili neku staklenu posudu, to znači da će mu umrijeti žena.

LUDILO u snu simbolizira neznanje.

Ko sanja da je poludio to znači da je on neznalica.

PONIŽENJE , ako se sanja, simbolizira pomoć.

GUBITAK simbolizira grijeh.

PRONEVJERA simbolizira blud.

ZATVOR simbolizira poniženje i brigu.

Rečeno je: Ako neko sanja da je stavljen u zatvor, to znači da će dobiti vlast, što se potkrepljuje kazivanjem o Jusufu a.s. Zatvorenost u nepoznatoj okrečenoj kući izdvojenoj od ostalih kuća simbolizira kabur (grob).

Ko sanja da je vezan u zaključanoj kući – to znači da će dobiti neko dobro.

TEŠKI TERET ; ako se sanja, simbolizira zla komšiju.

Ko sanja da ga je spopala BIJEDA – to znači da će osiromašiti.

Ko sanja da je zalutao s puta – to znači da se zaglibio u neistinu.

Ako se je potom ponovo vratio na put, to znači da će biti spašen od neistine i da će dobiti neko dobro.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: