Aktuelnosti

Upoznavanje radi braka – Važno obavještenje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Napomena: ovaj projekat vodi brat koji ne radi na stranici, pa zbog toga bi vas zamolili da se obracate sa pitanjima samo njemu na mailu koji je dolje naveden

Zelim ovim putem da obavjestim svu bracu i sestre da je usluga za upoznavanje od danas (20.8.2010) besplatna. Razlog ove odluke je mali broj prijava za upoznavanje. Od pocetka rada ove usluge od prije nekih 4 mjeseca se prijavilo samo 5 osoba. Ova izmjena ce trajati do prvog januara 2011 i ukoliko se pokaze da je interesovanje za ovu uslugu i dalje slabo, odlucio sam da je ukinem skroz.

Ovim putem braca i sestre sirom svijeta od danas imaju mogucnost serijatski ispravnog upoznavanja putem nase internet usluge za upoznavanje koju je pokrenuo jedan brat iz Svedske. Usluga se vrsi uz podrzku stranice www.n-um.com i pokrenuta je nakon savjetovanja sa serijatski ucenim. Ova usluga je namjenjena braci i sestrama u vjeri, koji nastoje i zele da steknu Allahovo zadovoljstvo, izvrsavaju Njegove naredbe, i cuvaju se Njegovih zabrana.

Nacin rada usluge:

Braca i sestre koje zele stupiti u kontakt putem staratelja sa nijetom braka, ce se prijavljivati ispunjavanjem zahtjeva i odgoovriti na pitanja koja se u njemu postavljaju. Slike ne primam i nisu potrebne. Nacin rada sparivanja kandidata ce se izvrsiti na osnovu podataka koji budu ispunjeni u zahtjevu. Naprimjer, godine, mjesto boravka, dijeca, itd. Drugim rijecima na formularu se upisuju licni podatci a takodje i podatci o tome sta doticna brat ili sestra traze od suprotne strane. Zahtjev za upoznavanje se sastoji iz dva dijela, jedan pod nazivom ”licni profil”, a drugi nosi naslov ”zahtjev”.

U licni profil ce brat ili sestra dati svoje licne podatke, a u dijelu pod nazivom zahtjev ce ispuniti podatke o tome sta trazi od druge strane. Braca ne trebaju slati svoj broj telefona, nego samo sestre broj telefona staratelja, ciji ce broj nakon provjere biti urucen odgovarajucem bratu. U rubrici licni profil nije dozvoljeno sestrama da opisuju sebe i svoj izgled, vec samo opće podtke o sebi.

Pravilnik:

Brat koji vodi ovu uslugu je ozenjen, i licno nema nikakvog interesa ni zelje u smislu upozavanja sestara. Dakle ja kao operator nemam licnih interesa u smislu licnog upoznavanja.

Brat koji ce voditi rad usluge ne garantuje kandidatima koji se prijave uspostavljanje veze, jer to ne ovisi o bratu nego o broju prijavljenih i o tome koliko profili prijavljenih ispunjavaju kriterije brata ili sestre.

Operator usluge garantuje da podatci brace i sestara nece biti objavljivani nigdje na internetu, ili bilo kojem drugom javnom mjestu. Pristup informacija brace i sestara imace samo operator usluge putem emaila za upoznavanje.

Ni jedna od strana ne može dobiti od druge e-mail niti adresu ili bilo koje druge podatke.

Operator ove usluge garantuje da ce u ime Allaha uloziti maksimalan trud da spari zahtjeve brace i sestara koji se najvise i najbolje podudaraju.

Ukoliko se brat ili sestra predomisle u vezi upoznavanja nakon prilozenog zahtjeva, onda treba da se jave operatoru kako bi se zahtjev uklonuo.

Zahtjevi od brace koji su vec ozenjeni, i traze drugu ili trecu zenu nece biti uzeti u obzir. Dakle usluga je iskljucivo za neozenjene i neudate, kao i one koji su se razveli i zele stupiti u brak sa nekim drugim.

Zahtjevi za brak od strane sufija, sija, dervisa, i slicnih redova nece biti primljeni.

Operator ove usluge ovim putem skida sa sebe odgovornost daljnjeg toka upoznavanja nakon sto brat koji posalje zahtjev dobije broj telefona sestrinog staratelja i posalje ga dalje.

Osobe koje mogu biti staratelji sestrama: Otac, djed, brat, amidza i drugi staratelji koje su spominjali islamski ucenjaci.

Svaki broj koji sestre posalju ce prije slanja nekom od brace biti provjeren. Dakle operator ove usluge ce telefonskim pozivom provjeriti dali navedeni broj pripada zastupniku sestre i dali je zastupnik upoznat sa tim da je zahtjev poslan.

Za svaki poslan zahtjev moze se dobiti samo jedan broj staratelja sestre. Nakon poslanog broja staratelja, zahtjev brata i sestre se brise.

Ukoliko ne dodje do braka izmedju brata i sestre koji su putem staratelja stupe u kontakt, potrebno je priloziti novi zahtjev kao i licni profil.

Braca i sestre koji se jave sami snose odgovornost da su podatci koje navedu istiniti.

Prednost za upoznavanje imace oni zahtjevi koji prvi pristignu, drugim rijecima rad sparivanja zahtjeva ce se odvijati onim redosljedom kojim budu stizali.

Svaki email sa zahtjevom mora obavezno imati naslov ”brat” ili ”sestra” i godine, naprimjer: Sestra 37 ili brat 25 itd. Dakle pol i starost podnosioca zahtjeva..

Vazno:

Ovim putem zelim upozoriti bracu i sestre koji se prijave na to da sami snose odgovornost svojih postupaka. Povedite dobro racuna o tome da vase upoznavanje putem staratelja bude sto kvalitetnije. Znaci iskoristite vrijeme da sto vise saznate jedno o drugom i dobro razmislite da li je doticna osoba zaista iskrena ili ne. Bojte se Allaha i pridrzavajte se Njegovih Uzvisenih granica i zakona.

Na kraju svim onima koji se prijave zelim iskreno u ime Allaha uspjesno stupanje u vezu, i mnogo hajra u zivotu. Molim Allaha da nam se svima smiluje i da nam njegove odredbe u nasim zivotima nikad nebudu teske. A onima cija veza putem ove usluge dovede do braka, zelim svaki hajr i dobro.

**Ispunjeni profil i zahtjev nakon ispunjavanja kopirajte direktno u email.***

LICNI PROFIL:

Ime i prezime:

Broj telefona staratelja:

Starost:

Mjesto boravka:

Obrazoavanje:

Zanimanje:

Imate li dijecu:

Koliko imate dijece:

Nosite li hidjab ili nikab:

Da li ste bili zenjeni/udavani:

Otkad praktikujete vjeru:

Vasa najbolja vrlina:

Vasa najgora osobina:

Najvaznija stvar u zivotu:

Da li pusite:

Eventualne bolesti:

Ostalo sto smatrate vaznim :

ZAHTJEV:

Na dole navedene alternative mozete odgovoriti podvlacenjem, debljanjem, ili ostavljanjem samo one alternative koju zelite za odgovor.

Starost: od…..do……godina

Pristajete li na osobu koja je bila udavata/zenjena? DA…….NE

Pristajete li na osobu koja konzumira duhan? DA………NE

Pristajete li na osobu koja ima dijecu? DA…..NE – Eventualan broj djece:

Zahtjevalite da sestra nosi nikab ili hidjab? Nikab……Hidjab……Svejedno je

U kojoj zemlji/ zemljama trazite osobu? Samo u svojoj….. Bilo kojoj

Ostale zahtjeve koje imate mozete upisati ovde ispod:

Vas licni profil i zahtjev mozete slati na EMAIL adresu:

bracnaveza@live.com

***Nezaboravite kao email naslov upisati vas pol i godine***

Pokretac projekta: Elvir Begic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: