Odgovori o sihru

Velika ogledala u kući i džinski ezijet

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Esselamu alejkum! Ako možete ukratko da mi odgovorite da li je pokuđeno imati ogledala u stanu i kretati se pred njima bez nijeta ogledanja, znači bez svjesnog špiglanja? Npr. ogledala na vratima ormara u spavaćoj sobi. Da li džini to mogu zloupotrijebiti i nanijeti štetu, da nas Allah sačuva? Allah vas nagradio!

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu. Hvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg vjerovjesnika, a zatim: Nije dobro koristiti veće ogledalo na ormaru, plakaru, zidu i slično, jer može biti štetno za članove porodice kada se pri svakom prolazu ogledaju. Bolje je da se skloni takvo ogledalo jer preko ogledala džini (šejtani) bolje vide ženu i dijete (ili lijepog muškarca) i lakše uđu u nju ili ureknu je. Ogledala treba koristiti samo po potrebi. Iz prakse onih koji se bave liječenjem šerijatskom rukjom ustanovljeno je da džini ureknu i uđu u osobu koja se mnogo ogleda i sama sebi divi u ogledalu. Ovo nije zasnovano na šerijatskim argumentima nego na praksi i iskustvu. Ve billahi tevfik.

Dr. Zijad Ljakic  / www.zijad-ljakic.com

___________________________

Poruka svima: što manje vremena provoditi pred ogledalom. Džin zna izazvati bubuljicepo licu ili po tijelu, samo da bi osobu cesto “slao” pred ogledalo da je malko vidi (ovo se misli na one koji znaju da imaju dzinne u sebi, a pogotovo ako se radi o zaljubljenim diznnima jer preko ogledala mogu da lakse vide osobu u kojoj se nalaze, n. op.) (Hfz. Fuad A. Seferagić)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Slijedeći tekst će biti poslat administratorima stranice: