Hadisi

Žene i mirisanje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Tri vjerodostojna hadisa i nauka

Ebu Musa el-Eš’ari prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ”Koja se god žena namiriše pa prođe pored ljudi tako da osjete njen miris, bludnica je.” Naučnici biologije su otkrili kako u nosu postoji jedna vrsta ‘seksualne’ žlijezde time dovodeći u direktnu vezu čulo mirisa i seksualne podražaje; što predstavlja jedno od…

znamenja i dokaza (čak i nemuslimanima) krajnje preciznosti šerijatskih mubarek propisa, čiji su ciljevi, između ostalih, očuvanje čednosti i presjecanje puteva koji vode u razvrat.

Jos dva hadisa na ovu temu:

Zejneb es-Seqafijje prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ”Kada neka od vas (žena) želi krenuti u džamiju, neka se ne približava mirisu.

Musa Ibn Jesar prenosi od Ebu Hurejre da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ”Čuo sam Allahovog Poslanika, sallahu aljehi ve sellem, kako govori: ”Nijednoj ženi koja krene u džamiju, a osjeti se njen miris, Allah neće primiti namaz dok se ne vrati svojoj kući i ne okupa se.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Slijedeći tekst će biti poslat administratorima stranice: