Odgovori

Problemi u životu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam ….

Na hiljade puta se pitam zasto mi je Alah dao ovakav zivot. Zivim poslednje 4 godine u tudjini bez ikog svog.Dva puta udata prvi put neuspjesno, pa i dtugi put, i jos ostavih sve: svoju familiju, prijatelje, svoj posao , ( ono sto se kaze dado svoj hljeb iz ruku drugome da skupa stvaramo i imamo) a sad sama, ne poznam dovoljno jezik, moram da se trudim kakve cu osobe sresti dobre ili lose, ponekad mozak hoce da mi pukne od svega toga. ( Svjesna sam da je to od Boga, ali zasto – uvjek se pitam)??? Selam od mene.

Odgovor:

Ve alejkisSelam,

Ono sto se eventualno moze zakljuciti iz navedenoga, jeste:

·Da nisi odabrala podobnoga partnera.
·Da nisi izvrsavala svoje obaveze kao supruga
·Da je to posljedica tvojih grijeha ili Allah ti je pripremio nesto bolje,ali trebas osaburit do toga rijesenja.

Posto ne znam dovoljno detalja tvoga zivota,ne mogu sudit dovoljno realno o cemu se radi. Sjedi sama sa sobom I napravi analizu svojih postupaka I prema Allahu(da li si ikako ili dovoljno pobozna I kakvi su tvoji postupci prema najblizima). To sve izvagaj pa ces vidjeti dal je uistinu problem u tebi ili drugima!

Mozda si zahtjevna u svojim prohtjevima ili jednostavno nisi nasla zajednicki jezik sa jednim pa I sa drugim partnerom. Svaka od navedenih stavki moze bit direktni ili indirektni sebeb.

Samo znaj da je Allah stvorio nas insane u najsavrsenijem liku I potcinio nam na ovom prolaznom dunjaluku sve sto nam je potrebno za normalan zivot. Nase sudbine su predodredjene I zapisane u knjizi dobro cuvanoj koja se zove Levhi Mahfuz. U njoj je zapisano sve sto ce se desiti do Sudnjega dana.

Mjesec ramazan je idealna prilika za samoobracun, za ciscenje duse od prljavstina dunjaluka kao I nekih negativnih osobina poput:lazi,potvore,prenosenja tudjih rijeci I sl. Pokaj se Allahu dok dusa nije stigla u grlo,poboljsaj svoja djela,pridrzavaj se onoga sto je Allah vjernicima naredio,kloni se onoga sto nam je zabranio. Zamoli Ga subhaneh da ti olaksa I podari izlaz iz postojece situacije, a On je kadar to uciniti.

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta