Aktuelnosti

Ponovo otvaramo rubriku “Pitanja i odgovori”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovani posjetitelji NUM stranice, ponovo počinjemo primati vaša pitanja. Pitanja možete slati na: num-pitanja@hotmail.com, a na vaša pitanja odgovarat će profesori: hfz. Abdurrahman Kuduzović

Molimo vas, pitanja šaljite isključivo na ovu adresu, jer na pitanja koja nam budu dolazila putem Facebook komentara ili na neku drugu adresu, neće se odgovarati.

Ne obećavamo da ćemo odgovoriti na sva pitanja zbog mnoštva pristiglih ILI TEŠKIH pitanja. Allah vam dao svako dobro!


Pravila i savjeti prilikom slanja pitanja

“Rubrika ‘Pitanja i odgovori’ služi zato da postavljate važna pitanja koja ćete formulisati u dvije-tri rečenice, a želite da postupite onako kako vam profesor preporuči.

! Pitanje u vezi muslimanskih imena nećemo odgovarati s obzirom da možete sami istraživati i doći do ispravnih rezultata shodno uputstvu iz ovog teksta  https://www.n-um.com/nadjevanje-muslimanskih-imena-mjenjanje-imena-prilikom-prelaska-u-islam/.

Zbog učtivo postavljenih, ozbiljnih i nadasve važnih pitanja ne mogu doći na red pitanja koja ne sadržavaju selam, ni ona pitanja u kojima se iznosi nečiji stav te se od daije traži da ga odobri ili pobije, a ni pitanja-ispovijesti.

Ispovijesti od po dvije-tri stranice kucanog teksta (za pažljivo čitanje nekih ovakvih pitanja treba čak i 15 minuta). Čovjek razumije da ljudi imaju problema koje moraju nekom ispričati, i razumije da im se treba pomoći, ali naše su mogućnosti nešto sasvim drugo.

Nastojte da pitanja budu postavljena kratko i jasno, kao, naprimjer: “Selam alejkum! Nakon što sam obavio namaz sjetio sam se da sam klanjao bez abdesta. Šta moram učiniti?” Ili, naprimjer, ovako: “Pokrivena sam, a roditelji mi pričinjavaju poteškoće zbog mahrame. Kako da postupim?” Što je pitanje kraće, ono je jasnije, a što je jasnije, odgovor je konkretniji.

Molim Uzvišenog Allaha da očisti naše namjere i da ono što reknemo ili uradimo bude zarad Njegova lica, te da nas uvrsti u dobre robove. A Plemeniti Allah, opet, najbolje zna, On je pokrovitelj uspjeha na ovom i na budućem svijetu.

Ne obećavamo da ćemo odgovoriti na sve pristigle emailove zbog mnoštva pristiglih ili teških pitanja.

Poštovana braćo i sestre, pokušajte ispoštovati, prilikom slanja vaših pitanja, ovo što smo naveli u gornjem tekstu, i imajte razumijevanja za naše zahtjeve jer inače kada su nam profesori aktivni dolazi jako mnogo pitanja.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta