Aktuelnosti

Ako ćemo već o terorizmu i teroristima..

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Teroristi i sjene prošlosti

Jučer smo na našoj internetskoj i FB stranici postavili video klip pod naslovom ”Suočavanje sa teroristom”, na kojem se neki muslimani u sudnici suočavaju sa teroristom koji je u dvije džamije u Novom Zelandu ubio 49 muslimana. To je izazvalo komentare i mnogih nemuslimana u kojima pišu da su muslimani najveći teroristi i da ubijaju nedužne civile, žene i djecu širom svijeta (mnoge komentare smo uklonili zbog vulgarnosti – istina ima i komentara od nemuslimana koji su korektni i realni ispod ovog klipa). Inače, može se vidjeti na društvenim mrežama da mnogi nemuslimani imaju ovakvu predstavu o muslimanima.

Naravno, ovome se, jednim dijelom, nije ni čuditi jer, nažalost, zaista postoji skupina muslimana koji rade zvjerstva i ubijaju nedužne ljude opravdavajući se time da to rade u ime Boga i islama. Još ako uz ovo dodamo propagandu i preuveličavanje medija kad se desi neki napad ovih nesretnika na nekom mjestu, onda se kod običnih ljudi stvara slika da su svi muslimani monstrumi i da je islam veliko zlo.

Potrebno je znati da vjera islam ne podržava ovakve zločine koji rade pojedini muslimani i da velika većina muslimana žestoko osuđuje ovo što ti bezumnici i bolesnici rade, i da ti isti bezumnici imaju tako ekstremna mišljenja da oni čak ne prezaju i da ubijaju i druge muslimane koji ne dijele njihovu ideologiju (takve napade možemo vidjeti u mnogim zemljama gdje ovi zločinci nemilice ubijaju i muslimanske civile).
__________________

Međutim, ovjdje je interesantno da oni koji imaju u svojoj, ne tako davnoj, historiji koncentracione logore u Jasenovcu, Staroj Gradišci i drugim mjestima u kojima su fizički pokušavali uništiti/istrijebiti na desetine, možda čak i na stotine hiljada pripadnika drugih naroda, i to na takve načine i obim da to ljudski mozak ne može da shvati. Zatim, isti taj narod u nedavnoj je prošlosti ponovo otvarao koncentracione logore za muslimane u Hercegovini, činio užasne zločine u srednjoj Bosni i čiji su skoro svi predvodnici osuđeni za udruženi zločinački poduhvat na Međunarodnom krivičnom sudu, i gle čuda, iza tog suda većinom stoje kršćanske države.

Zatim, oni koji u svojoj historiji imaju logore u Prijedoru,  Brčkom, Bratuncu, Foči itd., koji su silovali na desetine hiljada muslimanki, palili žive ljude, koji imaju jednu Srebrenicu u kojoj su u nekoliko dana ubili preko osam hiljada zarobljenih ljudi, koji na teritoriju koji kontrolišu imaju na desetine i desetine masovnih grobnica, u nekim i po hiljadu zakopanih civila (Tomašica), koji su srušili na stotine i stotine džamija i mesdžida, na mnogim područjima gdje uopće nije ni bilo sukoba (recimo u Banjoj Luci su porušene sve džamije, a nijedna granata nije pala na taj grad). Isto tako svi vodeći predstavnici, sve i jedan, i politički i vojni predstavnici ovog naroda su osuđeni kao ratni zločinci i, ili su bili ili se i sada nalaze po zatvorima.

Ovo je samo djelić onoga što ova dva naroda imaju u svojoj historiji i djelić onoga što su radili muslimanima, ili jedni drugima.

I zar takvi, koji imaju ovako groznu prošlost i historiju, imaju obraza da nešto kažu nama, da sve muslimane proglašavaju teroristima, ubicama, zločincima, nazadnim, primitivnim… a oni su kao humanisti, napredni, predstavnici više civilizacije, oličje demokratije i ljudskih prava?  Slavljen neka je plemeniti Bog, koji nam je kroz propise islama zabranio da činimo nered na Zemlji, pa nismo drugima nanijeli ni 10% posto onog zla koje su oni nama radili u toku zadnjeg rata, i pored tolikih zločina koji su učinjeni nad našim narodom.
_______________

Ovim ne želimo reći da su svi Hrvati i Srbi zločinci ili da podržavaju zločince, daleko od toga, već želimo reći usijanim glavama da prvo pogledaju u svoju historiju i djela koja su vaši sunarodnjaci radili, prije nego što počnete osuđivati čitavu jednu religiju i narode koji joj pripadaju. Budite pravedni i ne donosite sud o cijelom narodu na osnovu jednog djelića ekstremista i umno bolesnih pojedinaca.

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta