Odgovori

Umrlo mi je dijete

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Eselama alejkum,

imam jedno pitanje koje me jako interesuje: zena mi se porodila pre 10 dana a posle tri dana nam je dete umrlo. Interesujeme da li se detetu prave sedam dana ili ne ili sta se uopste radi po pravilu tom detetu? Sahranili smo ga u cetvrtak 14.02.2008 a rodjen je 08.02.2008 i ime mu je MUHAMMED.

I interesujeme kakvi su intimni odnosi muza i zene posle porodjaja, sta i kako se sme ista nesme uraditi. Allah Vas nagradio za odgovor!!!!!!!!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Djete se okupa, umota u cefine I lijepo sahrani u muslimansko mezarje. Posto nije napunilo 7 dana po rodjenju, nisi duzan da mu zakoljes akiku. To znaci da ako imas mogucnost, bio bi duzan zaklati dva kurbana za musko ili 1 za zensko djete,a kada se nema mogucnost onda moze i 1 kurban za musko dijete. To je, opet ponavljam, lijepo za ono dijete koje je napunilo 7 dana od rodjenja.

Sto se tice sedmine, ceterestine ili godisnjice to su djela od kojih je islam cist i koja nemaju nista sa islamom.

Majka treba da saceka da bude cista nakon krvi koja izadje radi poroda, da se okupa, a onda nema smetnje da imate intimni odnos. Do tada muz ima mogucnost da se nasladjuje ostalim dijelovima tijela, uz obavezno izbjegavanje prednjeg i zadnjeg otvora.

Da vam Allah, swt, podari sabura na ovom iskusenju i da vam popravi stanje, amin! A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta