Odgovori

Da li se pokriti iako roditelji ne dozvoljavaju?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum we rahmetullah!

Allah vas nagradio stranica vam je oslicna svev pohvale od mene vec godinu i vise dana posecujem vas i sve mi se jako dopada a vas koji nam odgovarate na pitanja i “trosite” vreme na nas Allah vas nagrado svkim hajrom insaAllah.

No ja imam problem sto se mog pokrivanja tice godinama se borim sa ocem ne dozvoljava mi da se pokrijem i saburala sam dosta a nisam ispustila nijednu pogodnu priliku da ga ne zamolim da mi dozvoli da budem pod hidzabom ne dozvoljava mi a meni je tesko stidim se da izadjen na ulicu tako otkrivena. Nikada i ne izlazim sem kada moram iz preke potrebe ali Allaha mi ne mogu vise pa trazim savet od vas.

Sta treba da uradim da li da se pokrijem i bez obzira na njegove pretnje da ce me isterati iz kuce i slicno ili da jos malo saburam i molim Allaha da mu otvori srce i uputi ga na pravi put i da shvati da nema pokornosti stvorenju mimo Stvoritelja.

Molim vas za konkretan savet neznam neznam neznam vise sta mi je ciniti najbolje.

Allaha molim za svaki hajr za sve mu’mine i mu’minke.

AMIN

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Uistinu molim Allaha da te nagradi najljepsom nagradom i da ti sto prije olaksa da se pokrijes. Znaj sestro da je ovaj dunjaluk prolazan, nasi roditelji nisu nista drugo do Allahova stvorenja poput nas. Ukoliko budes ustrajna i odlucna u svojim nakanama, znaj da ce ti Allah naci izlaz iz svake situacije.

Lijepo sjedni i razgovaraj s roditeljima. Pojasni im da zelis biti muslimanka ne samo imenom, nego i djelima i izgledom. Te prijetnje su sejtanov govor putem kojeg zeli da utice na vjernike, kada cvrsto odluce uciniti dobro djelo.

Ako nas Allah napusti i ostavi bez svoje zastite, to je najveci belaj koji nam se moze desiti. Dovi Allahu za olaksanje i uputu roditelja. Klanjaj istiharu namaz, a onda se osloni na Allaha i budi ustrajna u nakani da se pokrijes cim prije. Biti prozivljen na Sudnjem danu i da te sav svijet vidi u tom stanju, mnogo je tezi prizor, nego da te nekolicina komsija vide bez mahrame.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta