Odgovori

Pripadnik šiizma koji pravi nered u jednom mesdžidu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu ..

slucaj koji me naveo da postavim ovo pitanje jeste sledjeci..

dosao je pripadnik od sija i drzao je govor o kur’anu i na kraju svakog navedenog ajeta postavljao je pitanje, gdje nam je dokaz za ovo. Pa je isto tako upitao da li imamo dokaz da je dzibril a.s dostavio poruku.. ali svi znamo da se to kosi sa serijatom..

drugi dan je dosao i dok je muezin ucio ezan on je ucio ezan na neki svoj nacin i jos me jedno zacudilo a to je da nece da klanjaju za imam koji predvodi ljude u ovom mesdzidu…

na osnovu ovih informacija sta nam mozete savjetovati i sta nam je cini…

da vas Allah subhaneh nagradi obilatom nagradom, i na nam se Allah subhaneh svima smiluje i uputi na pravi put!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam we rahmetullahi we berekatuh,

Ono sto mozete uciniti jested a to prenesete dzematskom odboru i ako imate ucena covjeka u vasem okruzenju neka im pojasni stetnost promovisanja pogresne akide. U najmanju ruku neka mu ne dozvoljavaju javno istupanje i promovisanje ubjedjenja koja su pogresna.
Ako se ogluse o ta upozorenja i ako imas neki dzemat koji je u blizini onda klanjaj u drugome, ali nemoj odlaziti dok ne poduzmes sve korake koji su u tvojoj moci kako bi istina pobjedila zabludu.

A Allah njabolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta