Odgovori o sihru

Primjetila sam da mi fali kose, da li to znači sihr?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: MOLIM VAS DA MI POMOGNETE. HITNO MI JE POTREBNA POMOC.. IMAM 19.GODINA. U VEZI SAM S MOMKOM VEC 7. MJESECI. NAKON DVA MJESECA NASE VEZE PRIMJETILA SAM DA MI JE NA SREDINI GLAVE ODSJECEN PRAMEN KOSE. IMAM DUGU KOVRCAVU KOSU. JEDNU NOC KADA SAM PRESLA RUKOM KROZ KOSU OSJETILA SAM DA ME NESTO BODE I VIDJELA PRAMENCIC KOJI STRSI OKO 1.cm. MOJA MAMA KAZE DA SE VIDI DA JE ODSJECEN MAKAZAMA JER JE OSTRO.

POSLIJE TOGA POCELE SU SVADJE IZMEDJU MENE I MOG MOMKA ALI BEZ NEKAKVOG RAZLOGA. TO SE DESAVALO NA PRAZNIKE. ZA VRIJEME TE SVADJE MOJ MOMAK IMA CUDNO PONASANJE I KADA SE SMIRI KAZE KAO DA JE TO BIO NEKO DRUGI. JOS DA NAGLASIM DA NE SPAVAM VAN KUCE, NE ZALAZIM NA MJESTA KOJA SU ZABRANJENA U ISLAMU JER POTICEM IZ VEOMA VJERSKE PORODICE A I SAMA SAM NAKLONJENA VJERI. U POSLJEDNJE VRIJEME KADA HOCU DA OBAVIM NAMAZ NESTO MI SMETA I NE DA MI PA SE BORIM S TIME. STA SE DESAVA SA MNOM. DA LI JE TO SIHIR NE DAJ BOZE ILI NESTO DRUGO. POMOZITE MI.

Odgovor: Poštovana sestro,

Ukoliko je evidentno odsjecanje kose na vašoj glavi, to može biti znak da je neko upotrijebio odsječeni dio kose da bi se na njemu napravio sihr. Jer, šta će nekome drugome vaša kosa? Svađa sa momkom i gubljenje volje za namazom daju mi pravo da posumnjam u postojanje i pravljenje sihra. Zato bi se hitno trebali nekome obratiti ko bi vam odmah proučio rukju i pokušao pomoći. Svaki sihr u početnom stadiju lakše se liječi. Što se tiče vašeg momka, mislim da biste ga trebali upoznati sa problemom i zamoliti da zajedno potražite rješenje. Možda se neko želi umješati u vašu vezu i rastaviti vas.

Što se tiče ašikovanja u Islamu o tome smo pisali u ovom odgovoru: https://www.n-um.com/sam-u-stanu-sa-djevojkom-2/

Molim Allaha da vam pomogne da vam pomogne.

Hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: