Pokajnici

Bivši američki vojnik i sotonista se pronašao u Kur’anu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jusuf Pitre je brat pokajnik koji je ostavio kršćanstvo za sotnizam, a poslije dugog lutanja Uzvišeni Allah ga je uputio u islam. Odrastao je do svoje 12-te godine kao kršćanin kada mu se srušio njegov cijeli svijet. Od tada više nije vjerovao u Boga. Svoju vjeru je zamjenio sotonizmom. U 13-toj godini je ostao siroče nakon saobraćajne nesreće u kojoj je pijani vozač usmrtio njegove roditelje i brata. On je bio jedini preživjeli u autu nakon nesreće. Tada je napustio svako vjerovanje u kršćanstvo. Od 13-te godine pa sve do svoje 23-će godine je živio život koji je bio ispunjen seksom, drogom, muziciranjem s bendovima koji su svirali najgoru muziku. Obreo se u sotonizmu i demonskoj muzici. Život mu nije vodio nigdje i nikuda.

Jusuf Pitre govori o svom putu u islam:

“Uvijek sam bio u stanju depresije, tačno sam znao da mi nešto nedostaje u životu. Mrzio sam ljude i bio sam totalno asocijalan. Kada sam napunio 24 godine prijavio sam se u američku vojsku. Izmjenio sam život iz korjena, napustio sam muziku i drogu. 2010 godine sam bio upućen u Irak. Nakon toga moj život je postajao sve gori i gori. Mnogi moji problem su se ticali komunikacije s ljudima te sam kako bih pobjegao od ljudi prihvatio posao u Kuvajtu kao kontraktor u sektoru obezbjeđenja. Tamo sam počeo da se susrećem sa muslimanima a s nekima od njih sam se sprijateljio. Počeo sam da izučavam Kur’an. Tada sam bio u fazi mog života gdje nisam priznavao niti jednu religiju. Međutim, što sam više čitao prijevod značenja Kur’ana moje srce se sve više otvaralo.

Doživljavao sam osjećanja koja nikada prije u životu nisam doživio. Osjećao sam spokoj umjesto mržnje, moja depresija je nestajala, život mi se veoma brzo mijenjao na bolje. Nakon nekoliko mjeseci izučavanja islama primjetio sam veliku razliku u svom životu. Prihvatio sam islam kao svoju vjeru, ustvari, vratio sam se islamu kao jedinoj istinskoj vjeri. Allah mi je podario toliko dobrih stvari u životu od tada. Hvala Allahu, musliman sam već 3 godine i bavim se da’wom, jer želim pomoći drugim ljudima da upoznaju islam kakav on zaista i jeste.

Allah poziva u Kuću mira i ukazuje na Pravi put onome kome On hoće.“ (Kur’an, 10:25)

Izvor: Leicester Dawah
Za N-um.com prevela i prilagodila: Selma K.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta