Pokajnici

Bivši katolički svećenik: Sada imam jasno razumijevanje Boga

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moje ime je Idris Tawfiq. Britanac sam. Živim u Egiptu i predajem na Sveučilištu Al-Azhar. Putujem po  cijelom svijetu da bih govorio o islamu.

Kako sam prihvatio islam

To se zapravo nije dogodilo s
a jednom određenom stvari. Moje primanje islama je vezano za događaje i ljude i mjesta. Najjednostavnija, kažem ljudima da prvo nisam razumio Allaha i islam, ni kroz čitanje  knjiga, ni kroz gledanje TV programa na islamskim kanalima, ni slušajući šejha kako govori, čak ni kroz  čitanje Kur’ana…Moje upoznavanje s islamom došlo je od malog dječaka na ulici u Egiptu dok sam bio  na odmoru. Pozdravio me riječima “Esselamu alejkum”.

Razumijevanje Allaha

Allah nam šalje poruke, ali On nema faks. Dakle, On nam ne šalje faks poruke koje dobivamo svako 
jutro kako bi čitali što kaže. On je malo suptilniji od toga. Znate, On nam govori na mnogo načina, kroz stvaranje, On nam govori kroz prekrasno sunce, kroz drveće, travu, pjev ptica… On nam govori svaki  dan. On nam govori u Kuranu. I On nam govori u sunnetu poslanika Muhammeda , a.s., kao sunnetu  ljubavi.

Ali sve porukama koje nam On šalje, mi često ne slušamo. Više pažnje posvećujemo porukama koje  dobivamo na mobitel ili kroz društvene mreže. Sve je to zabavno! Ali poruke koje tvorac nebesa i  zemlje šalje su poslane meni i vama osobno. Dakle, u prošlosti, nisam slušao Allaha, a zapravo, nisam ni razumio Allaha kao što Ga razumijem sada. Shvatio sam Ga na drugačiji , ispravan način. Ali, razumjeli Ga mi ili ne, kao ljudska bića, mi se okrećemo od Njega (jer je ovaj svijet takav). A islam  nam daje sve što nam je potrebno da Mu budemo bliži jer u Kur’anu piše: …a srca se, doista, kad se Allah spomene, smiruju. (Er-Ra`d, 28.)

Ono što moramo učiniti je držati se čvrsto
ispravnog puta, čak i kada ne vidimo što budućnost nosi.  Držati se Allaha i Allah će nam sigurno ukazati, On će nam sigurno dati poruku, usmjeriti nas i pomoći  nam na putu.

Allah me voli

Znam da me Allah jako voli. Znam to jer me je pozvao
na Pravi put , znam to sa apsolutnom  sigurnošću. I znam da me cijeli život On pozivao k sebi. Zato se nadam da ću Mu na Sudnjem danu reći: “Gopodaru! Znaš da nisam bio najbolji musliman što sam mogao biti, ali sam pokušao biti. Molim te,  oprosti mi za sve vrijeme kad sam bio okrenut od Tebe. Molim te, oprosti sva moja loša djela.” Svi putevi vode Allahu. Slušajte i oslonite se na Njega dok putujete tim putem.

Izvor: https://aboutislam.net/

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta