Budi učesnik u velikom hajru !

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Esselamu alejkum

O.U. Dobro djelo koje se bavi radom i psihofizičkom rehabilitacijom djece sa poteškoćama u razvoju, objavljuje apel za prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu objekta/kuće, u cilju poboljšanja uslova za rad sa ovom posebnom grupom mališana, koji zahtijevaju našu pomoć i koji u našem imetku zasigurno imaju veliko pravo.

Objekat je namijenjen da se pored već navedenih aktivnosti bavi i razvojem ličnosti i afirmisanjem pozitivnih vrijednosti kod djece, kroz razne edukativne i sportske aktivnosti.

Obzirom da udruženje, od postanka pa do danas, već dugi niz godina djeluje na području općine Novi Grad tj. na Dobrinji kako bi zadržali kontinuitet i održali navike, prije svega djece i njihovih
roditelja, a nakon toga naših plemenitih i humanih aktivista, odlučili smo da kupovinu objekta usmjerimo oko već poznate lokacije.

Objekat se nalazi u neposrednoj blizini već postojećih prostorija u kojima godinama plaćamo kiriju, i ispunjava sve uslove za navedene dosadašnje aktivnosti i otvara mogućnosti za veće i kvalitetnije djelovanje, što neupitno daje dodatnu snagu u budućem radu i povećava entuzijazam do postizanja krajnjeg rezultata, a to je poboljšanje zdravlja naše djece i omladine. Kroz dosadašnji rad udruženja, prošlo je preko 250 mališana sa poteškoćama u razvoju, a neki od njih su danas uspješni školarci koji nastavu pohađaju u običnim školama, bez pomoći asistenta, i sve to zahvaljujući vrijednom timu visokoobrazovanih psihologa, defektologa, logopeda, terapeuta i trenera.

Za ovaj veliki poduhvat potrebno je prikupiti 350.000 KM i uz Allahovu pomoć ćemo je voditi onoliko dugo koliko bude potrebe da se obezbjede sredstva za kupovinu kuće za naše mališane.

Vaše uplate možete vršiti na
BBI transakcijski račun br:
1413115320010212
Omladinsko udruženje Dobro Djelo
Sulejmana Filipovića do br 1

Image may contain: house, sky, cloud and outdoor Image may contain: grass, tree, outdoor and nature

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta