Aktuelnosti

Da li se islam širio nasilno ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Istinski mač islama su bili njegova ljepota i pravda prema svakom, pa su muslimani u svim djelovima svijeta dočekivani kao oslobodioci od tiranije i nepravde.

Muslimani su osam stoljeća vladali Španijom. Nikada nikoga nisu silom natjerali da prihvati islam. Kad su krstaši počeli harati Španijom, pobili su i protjerali sve muslimane koje nisu mogli pokrstiti.

Muslimani vladaju Egiptom 1400 godina. I pored toga, danas postoji preko 14 miliona Kopta hrišćana, koji su bili hrišćani stoljećima unazad. Kopti su živi dokaz da islam nije širen sabljom.

Muslimani su vladali Indijom oko 1000 godina. Da su samo htjeli, imali su moć baš svakog nemuslimana u Indiji natjerati da primi islam. Danas čak 80% stanovništva Indije nisu muslimani.

Svi ti nemuslimani živi su dokaz da islam nikada nije bio širen pomoću sablje.

Muslimani su, također, vladali Balkanom pet stoljeća, a današnji većinski stanovnici tih država, i njihove neporušene crkve i manastiri, svjedoče da se islam nije širio silom, jer svi bi za to dugačko vrijeme postali muslimani. Islam se uvijek prihvatao dobrovoljno.

Indonezija je zemlja sa najvećom populacijom muslimana na svijetu. U Maleziji, većina stanovnika su muslimani. Koja je to muslimanska vojska ikada kročila u Indoneziju i Maleziju!?

Danas je u Americi i Evropi islam vjera koja se najbrže širi. Pa koja to sablja tjera ljude po Zapadu da u tako velikom broju prihvataju islam!?

📚 Iz knjige: Poziv istine | Irfan Hajrudin Klica, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta