Aktuelno

Dnevno pripreme 50 obroka, za ramazan žele osigurati 100 iftara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Za vrijeme pandemije koronavirusa mnoge firme i organizacije promijenile su svoje djelatnosti, a jedna od njih je i omladinsko udruženje Dobro djelo iz Sarajeva, koje se bavi brigom o djeci sa posebnim potrebama.

Pošto zbog pandemije djeca nisu u mogućnosti da dolaze i edukacija se odvija putem interneta, ovo udruženje počelo se baviti osiguravanjem i dostavljanjem hrane na kućni prag za najteže kategorije.

– Ova pandemija je ponovno stavila na ispit čovjeka, odnosno našu spremnost da se u teškim okolnostima pokažemo u svjetlu humanosti. Udruženje Dobro djelo je prepoznalo ozbiljnost trenutka, te smo se stavili u funkciju pomaganja ljudima. Na razne načine nastojimo pomoći, a posebno kroz dostavljanje obroka, podjelu humanitarni paketa i niz drugih aktivnosti u saradnji sa restoranom Gazi han, a sve je usmjereno ka socijalno ugroženim osobama. Broj obroka se svakodnevno povećava, tako da je sa 20 došlo do 50 obroka, a aktivisti imaju nijjet da uz dobre ljude do ramazana osiguraju iftare za 100 osoba – kaže Haris Dedić iz omladinskog udruženja Dobro djelo.

Ujedno poziva sve Bosance i Hercegovce da budu ruka koja daje i da svako od nas bude osoba koja podsjeća na dobra djela, činjenjem dobra i pozivanjem na činjenje dobra. Dedić ističe da mu veliku pomoć u akciji pružanja pomoći daju Galib Alić, Nermin Ćuprija, Zijad Trnčić, Malik Herak, Bilal Dervišić…

– Svaka pomoć nam je dobro došla. Sve smo napravili zahvaljujući donacijama i pomoći običnih ljudi. Do sada nismo imali novčanu donaciju veću od 100 KM. Sada je vrijeme da svi pokažemo solidarnost. Vaše malo za neke je puno. Sve naše aktivnosti možete pratiti putem profila na Facebooku Omladinsko udruženje Dobro djelo. Nemamo praksu da slikamo ljude koje pomažemo jer je jednom dedi starijem od 65 godina dovoljno poniženje što nije u stanju da osigura sebi hranu – kaže Dedić koji dodaje da svi koji žele pomoći mogu pozvati broj mobitela 062/581-135 ili mogu izvršiti uplatu na račun u BBI banci 1413115320010212 uz naznaku da je u pitanju donacija za obroke.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta