Sihr i džinni

Džin zamalo ubio suprugu preko ruku muža

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Ovo je pouka svima nama; čudna priča, nevjerovatno dešavanje kod mladog bračnog para koji je radi rukje prešao preko hiljadu kilometara u jednom pravcu. Dešavalo se da je muž tokom noći, u snu, bukvalno premlatio svoju suprugu, ali se ujutro ničega nije sjećao. Modrice po tijelu supruge su bile neoboriv argument i dokaz protiv supruga. Jedne je noći suprug u snu ustao i dohvatio kuhinjski nož te je krenuo u pravcu supruge koja se, hvala Bogu, trgla iz sna u posljednjem trenu i izbjegla tragediju. Mužu je neki neprovjeren „učač“ odučio rukju ali nije bilo pomaka. Iz straha, da u snu ne povrijedi svoju suprugu, muž je noćivao kod kućnih prijatelja.

Došli su mi na rukju isprepadani i smoreni. Već nakon nekoliko minuta učenja, supruga se srušila na pod; iz usta se pojavila bijela pjena, treslo se cijelo tijelo a posebice lijeva ruka. Javio se džin, koji je je putem sihra ušao u tijelo supruge dok je bila curetak, zaljubio se u nju i nije mogao podnijeti da se ona udala za drugoga. Koristio je svaki momenat da diskreditira supruga i eliminiše ga. To mu je zamalo pošlo za rukom. Tokom učenja rukje smo ga podsjetili na mjesec Milosti i posta, da je grijeh šta je činio, da Allahovom voljom napusti tijelo. Uzvišeni Gospodar je dao da džin izađe iz tijela koje nakon toga više nije pokazivalo reakcije. Mladi bračni par je obećao da će se čvrsto prihvatiti Allahovoga Dina, inšaAllah, što je najveća nagrada.

Hfz. Fuad Abdullah Seferagić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta