Pokajnici

Emma (sveđanka)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ja sam presla na islam prosle godine u toku mjeseca ramazana. Htjela sam da testiram post u mjesecu ramazanu iz ciste radoznalosti, a isto tako sam bila odlucila da u toku posta naucim da klanjam. Kada sam kombinirala ove dvije stvari, mashaAllah, dobila sam jedan preljep osjecaj koji se neda opisati.

Osjetila sam smirenost i zadovoljstvo kao nikad ranije. Inace sam bila jako uzrujana osoba, ali moja dusa je osjetila smirenost u toku tog vremena. Upravo tada sam osjetila zelju da predjem na islam, sto sam i uradila krajem ramazana. Ali sam imala velikih problema sa familijom i prijateljima koji nisu mogli da prihvate tu moju odluku.

Ponekad sam se osjecala jaka, a ponekda slaba i zalosna, ali sam znala da me Allah swt stavlja na iskusenje sa ovim stvarima, kako bi ojacala i kako bi pokazala cvrstinu mog imana. Ipak nisam jos pocela da nosim hidzab, medjutim, inshaAllah, i to ce doci uskoro.

Isla sam na razna predavanja o islamu, i jedna stvar sto mi se, kao novoj u vjeri, ucinilo tesko, jeste to sto sam cula razlicite stvari o islamu od strane samih muslimana. Skoro sam procitala Kur’an, i osjecam da to nisam uradila , da bi svima vjerovala o onome sto su mi pricali, kao sto sam to radila u pocetku.

Ono sto zelim reci svakom pocetniku u islamu je da trazi put u Kur’anu, i da ne slusa svakog kad prica o vjeri, jer mnogi mjesaju svoju tradiju i kulturu sa islamom, a sto u stvarnosti nema nikakve veze sa preljepom vjerom islamom.

Ja se zahvaljujem Allahu svaki dan na Njegovoj uputi, na tome sto me je uputio i moje srce okrenuo ovoj lijepoj vjeri. Vi, koji ste rodjeni i odgajani kao muslimani od malehna, bi trebali jos vise da se zahvaljujete Allahu swt, jer vi ste postedjeni, u svom zivotu, da lutate i da prolazite kroz mnoge tjeskobe dok ne nadjete pravi put. Vi ste ovu vjeru dobili vec od rodjenja i sa njom odrastate, a mi drugi tumaramo drugim putevima da bi tek poslije naisli ovaj put. Ali, elhamdulillah, meni je se Allah smilovao i ukazao na pravi put.

Emma
Stokholm 28-1-2008

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: