Brak i islamska porodica

Fitne i smutnje u današnjem dobu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Danas postoji mnogo fitni-smutnji, koje su pogodile ummet Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a glavni njihov cilj je uništavanje i rušenje naših kuća i naših porodica. Neke od njih su:

Fitne-smutnje u vjeri
Mnogi pokušavaju da nam pojasne vjeru na pogrešan način, žele da nam neistinu prikažu istinom, nastoje da nas udalje od izvornog islama, opisujući ga pogrdnim imenima, i pri tome ulažu krajnji napor. Nažalost, postoje i oni koji se pripisuju vjeri i znanju, a učestvuju u serviranju navedenih fitni.
Lijek za navedenu fitnu je ispravno šarijatsko znanje. Ono je štit vjernika, filter za sve informacije. Ispravno znanje, koje je shvaćeno onako kako su ga shvatile i primijenile prve generacije muslimana, naši dobri prethodnici, Allah bio zadovoljan njima. Samo s takvim znanjem i razumijevanjem možemo se spasiti navedenih sumnji i smutnji.

Fitna koja obuhvata i cilja našu omladinu
– Neprijatelji islama imaju za cilj odvesti našu omladinu u zabludu, naše mladiće i djevojke skrenuti sa pravog puta.
– Od ove fitne i smutnje nije sigurna naša omladina ni u svojim kućama. Cilj neprijatelja je rušenje morala kod omladine. Oni koriste sva rasploživa sredstva kako bi pokvarili moral mladića i djevojke. Jedan od načina je plasiranje razvrata, nemorala putem interneta, pametnih telefona, tv- aparata i različitih kanala.
– Cilj je jasan, udaljiti omladinu od pozitivnih vrijednosti, a uposliti ih nemoralom i razvratom. Također, od fitni koje pogađaju našu omladinu su i različita opojna sredstva, droge i alkohol, kojim uništavaju zdrav duh jednog omladinca, udaljavalju ga od pozitivnih vrijednosti, uništavajući njegov život i njegovu budućnost.
– Lijek za ovu vrstu fitni i smutnji je ispravan i zdrav odgoj djeteta.
– Da na vrijeme odgojiš svoje dijete, da ga podučiš ispravnom vjerovanju, da vežeš njegovo srce za Allaha, da je svjestan Allahove veličine i moći, da zna da ga Allah prati, motri i vidi, ma gdje bio.

Nametanje zapadne kulture

A to obuhvata prihvatanje svega što je nenormalno za zdrav razum, kao normalno, od LGBT zajednica, njihovih običaja i slijepog slijeđenja.
Lijek za ove nastranosti je naređivanje na dobro i odvraćanje od zla, aktiviranje učenih u pojašnjenju navedenih opasnosti, poput seksualnih devijacija, nastranosti i perverzije, njihove pogubnosti za pojedinca, porodicu i zajednicu.
Molim Allaha da sačuva nas, našu djecu, porodice i društvo od navedenih fitni!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta