Poučne priče i tekstovi

Gospodar zvijezda

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jedne ljetne veceri prolazio jedan pobozan covjek pored skupine muslimana koji su pili alkohol i zabavljali se. Vidjevsi ih u tom stanju, covjek im rece: “Sta to radite, kako vas nije sramota i strah?” Okrenu mu se jedan covjek iz te skupine i rece: “A koga da nas bude sramota i strah? Zar vidis da nema nikoga i da nas samo zvijezde na nebu vide?” – “A sta je sa Stvoriteljem i Gospodarom ovih zvijezdi? Zar ste na Njega zaboravili, zar mislite da vas On ne vidi?” – odgovori mu poboznjak i ode, a ovaj covjek iz ove skupine ostade zatecen, ne znavsi sta ce mu odgovoriti.

Covjek je ostao u svom drustvu, koje je se zabavljalo i lumpovalo, ali u glavi su mu odvzanjale rijeci:” A sta je sa Gospodarom zvijezda, zar ste na Njega zaboravili?“. Otisavsi kuci poslije zabave, nastavio je razmisljati o ovim poboznjakovim rijecima, koje su ostavile ogroman uticaj na njega. Zaista, sta je sta Gospodarom nebesa i zvijezdi? On uvijek bdije nad mnom i Njemu cu se na posljetku vratiti, a ja svoj zivot provodim u nepokornosti i grijehu.

Poslije ove veceri ovaj covjek se iskreno pokaja svome Stvoritelju, Allahu dz.s.,ostavi alkohol i vrati se na put istine, put Islama. On je, poslije toga, ucinio mnogo hajra i dobra za muslimane i Islam.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta