Tekstovi

Hidžama za trudnoću

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sestra Saleema iz Walthamstow (London),  svršenica Hijama Nation  govori o tome kako je liječila jednu pacijentkinju koja je imala problema sa neplodnošću. Njena pacijentkinja je dugo vremena patila od sindroma policističnih jajnika. Pacijentkinja nije dobijala periode mjesecima i ginekolog joj je saopštio da ne može proizvoditi jajne ćelije i da mora da pije lijekove koji će održavati njenu menstruaciju.  Ona je počela da pije lijekove, ali nažalost ti lijekovi nisu dali ono što se od njih očekivalo i na njeno iznenađenje stanje se pogoršavalo. Pojavili su se respiratorni problemi. Njeni nivoi anksioznosti i frustracije su se povećali i odsustvovala je neko vreme sa posla.

Dojadilo joj je da ništa od tretmana ne pomaže, zato je odlučila da proba hidžamu. Pored hidžame korigovala je ishranu i životne navike. Njen prvi tretman je bio na leđima, hidžama praktikant je prepoznala da ima ustajalu krv u donjem dijelu leđa, što je značilo da njeno tijelo ima poremećenu ravnotežu. U toku narednih nekoliko dana, pacijentkinja je imala velike hormonske promjene, koji su bili predstavljeni kroz njene drastične promjene u poremećaju ponašanja i koje su bile veoma emotivne i senzitivne.

Ovo je normalna stvar i dio procesa izlečenja. Praktikant joj je savjetovao da očekuje da će se osjećati lošije prije nego što se počne osjećati bolje, jer njeno tijelo ponovo uspostavlja ravnotežu. Takođe, primijetila je da su joj navike u ishrani pomogle da donekle koriguje svoju telesnu težinu. Mjesec dana kasnije ponovo joj je urađena hidžama na leđima i nogama, prolazila je ponovo kroz period negativnih emocija, ali ovog puta je osjećala neku senzaciju čupanja iznad desnog kuka. Kao što smo rekli ranije, ovo je dio procesa izlečenja.

Iste nedelje joj je otkazan pregled kod ginekologa tako da nekoliko nedelja kasnije je posetila doktora u tom gradu. U tom trenutku bila je veoma isfrustrirana i bila je mnogo anksiozna zbog toga što joj je doktor dao ljekove koji će ustabiliti njen menstrualni ciklus. Ona je vjerovala ako ustabili cikluse da će moći da rađa. Prošli su mjeseci od njenog posljednjeg ciklusa i sve do sada periodi joj se nisu javljali. Doktor joj je prepisao neke lijekove za anksioznost i rekao joj da uradi test za trudnoću. Ona je odbijala test trudnoće. Zadnji test koji je uradila bio je pre njenog prvog tretmana hidžamom koji je bio negativan. Kao i mnoge žene i ona je znala da je srceparajuća činjenica da nakon više testova trudnoće rezultat bude negativan.

Nakon nekog vremena smogla je hrabrosti da uradi test trudnoće. Na njeno iznenađenje rezultat je bio pozitivan! Hvala Allahu! Nakon više urađenih testova trudnoće nije mogla da vjeruje svojim očima da je prije više od 3 nedelje ostala u drugom stanju. Nazvala je doktora i rekla mu: “Moje pretpostavke su bile tačne i sve što ste opisali su bili simptomi trudnoće.” Ona je zakazala ultrazvučni pregled i otkriveno je da je bila u osmoj ili devetoj nedelji trudnoće.

Nazvala je Hidžama praktikanta sestru Saleemu da sa njom podijeli sjajne vijesti o trudnoći. Trenutno je u četvrtom mjesecu trudnoće i sve protiče kako treba, hvala Allahu.  Hidžama joj je pomogla da ponovo uspostavi fizičku i psihičku ravnotežu i uz pomoć strpljenja i vjere u Allaha bude u drugom stanju. Hvala Allahu.

Izvor: https://hijamanation.com/hijama-for-pregnancy/

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: