Prilozi posjetitelja

Ibadetom Uzvišenom do zaposlenja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Potaknuta jednom pričom na Vašoj stranici, odlučih da podijelim s Vama moju potragu za poslom. Poslije završenog fakulteta radila sam na honorarnom poslu, ali ozbiljnog angažmana nije bilo. Zatim sam i to malo izgubila, te sam postala depresivna, osjećala se beskorisno, a pritisak okoline mi je bio najgori, ta k’o da ja ne bih voljela da radim. Pet godina studiranja uzalud. Počela sam se javljati na sve moguće oglase, od poslova čistačice do profesorice, ali uzalud. To je trajalo možda godinu i po, ako ne i više. Počela sam učiti i njemački jezik i rekla svojima da ako ovo potraje, ja odoh.

Kako je postajalo sve teže, moj iman je rastao. Obavljala sam namaz redovno, skrušeno, a poslije sam upućivala dovu Svevišnjem: “Gospodaru, priznajem tvoje nimete i na njima sam ti zahvalna, Ti moje nimete uvećaj, a nemoj ih smanjiti. Otvori mi vrata milosti i nafake, učini me neovisnom od ljudi, sačuvaj moje zdravlje i podari mi da radim i zarađujem svoj dinar. Uzdam se u Tvoju beskrajnu milost. Gospodaru, ako ja zaboravim Tebe, nemoj Ti zaboraviti mene, ja drugog zaštitnika osim Tebe nemam.”

Često sam ustajala na noćni namaz, plakala na sedždi, učila Kur’an. Samo dragi Allah zna koliko sam podijelila hrane i odjeće imigantima koji bi noćili u našoj mahalskoj džamiji, s nijetom da mi dova bude uslišana. Moja potraga za poslom nija prestajala, iako sam odbijena na sve oglase. Dovila sam petkom, poslije ikindije, dijelila sadaku tajno. Pronađem oglas za posao online nastavnika preko jedne strane platforme. Nisam bila optimista, pogotovo što je menadžer bio Srbin, mislila sam da mi se neće čak ni javiti. Ali sam se prevarila. Svugdje ima ljudi i neljudi. Nakon mjesec dana pripreme i položenih ispita počnem raditi u stranoj kompaniji.

Hvala Allahu na svim blagodatima kojima nas je obasuo. Poslije svega ovoga jedino se jadam i tražim od Gospodara svjetova, jer su kod Njega riznice uvijek pune. Elhamdulillah za sve dosad i Bismillah za ubuduće.
_______________________________

Pošaljite nam i vi vašu priču na adresu:Prilozi_posjetitelja@mail.com / ili putem naše FB stranice

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta