Problem i devijacije u društvu

Islamska zajednica se mora obračunati sa sihirbazima pod ahmedijama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Neprocjenjiva opasnost vreba Bošnjake od nezamarljivog broja onih koji nose ahmediju i ime IZ i Bošnjaka a truju iste magijom, sihrom, preporučujući vjernicima širk i kufr – vjerovanje u snagu džina, hamajlija, zapisa, končića, sihirbaza i sami praveći iste, istovremeno nudeći lošu sliku o imamima koji čestito nose kijafet i bore se za svoju zajednicu i svoj Din

Najveći broj Bošnjaka se, hvala dragom Bogu, udžematio pod zastavom islamske zajednice i zajedno sa njom je prolazio i prolazi burna vremena. Hvala Svemogućem Gospodaru Koji je dao da je imamo; iako nam vaktile nije baš sve potamam ni po štiku, ipak je ona naša – svih nas (klanjača i neklanjača) i ukućila nas je pružajući nam smjernice o Uzvišenoj Vjeri u najburnijim vaktovima! Mi nemamo niti jedne političke stranke koja se tiče tolikog broja Bošnjaka kao što je to IZ niti bilo koja politička stranka uživa toliko povjerenje kod prosječnog Bošnje kao IZ.

To zato, jer Bošnjo, čak i kada ne obija džamijski prag, on ipak plaća svoju vazifu i podijeli sadaku, dâ da se popravi ili napravi džamija u njegovoj mahali iako u njoj klanja uglavnom samo džume ili Bajrame! Ko je, ako ne vjerni Bošnjo svojim trudom i prilogom napravio oko 1200 srušenih džamija u zadnjoj agresiji? Hvala Allahu, kad ne bude Bošnjaka neće biti ni džamija ili – ako ne bude džamija, onda nema Bošnjaka!

IZ je preuzela ulogu o brizi nad Bošnjacima; kroz svoje (naše) institucije ili pojedince šalje jasne impulse kada god prepozna opasnost bilo političkih ili bioloških “aždaha iznutra” ili izvana. “Aždahe iznutra” razjedaju jezgro Bošnjaka i IZ ali to posigurno nisu oni koji ne klanjaju po mezhebu imama Azama Ebu Hanife r.a., iako se s vakta na vakat nađe neki kabadahija da svojim perom zaškripi protiv “bradonja” i “gaćonja”, jer oni pozivaju tewhidu u Gospodara svih svjetova.

Neprocjenjiva opasnost vreba Bošnjake od nezamarljivog broja onih koji nose ahmediju i ime IZ i Bošnjaka a truju iste magijom, sihrom, preporučujući vjernicima širk i kufr – vjerovanje u snagu džina, hamajlija, zapisa, končića, sihirbaza i sami praveći iste, istovremeno nudeći lošu sliku o imamima koji čestito nose kijafet i bore se za svoju zajednicu i svoj Din. Žalosna je i zastrašujuća činjenica da se u svakom medžlisu IZ nalazi makar jedan sihirbaz ili “zapisničar” pod ahmedijom a taj broj zna biti veći i od broja prsta na desnici.

Sramotno je da su takvi poznati u medžlisima i u narodu ali niko ne poduzima baš ništa da se ovakvima oduzme pravo imameta jer se bave magijom i sihrom, širkom – neoprostivim grijesima! Subhanallah! A nekad je dovoljan nebitan povod da određeni krugovi huškaju “sa izunom odozgo” protiv onih koji pozivaju tewhidu; to ide do te mjere da se nekim “Nehanefijama” nije dozvoljavao pristup u džamiju! Sigurno je poznato kako stravične posljedice može imati sihr na Bošnjake, i psihičke i fizičke, čak bih se usudio ustvrditi da svaki treći Bošnjak ima probleme s ove nevidljive strane: od džinna i njihovih antena – sihirbaza protiv kojih se borio i Musâ a.s. a oni mirne duše rade u IZ i beru za to još debele pare!

Subhanallah! IZ bi trebala osnovati institute gdje bi se imami obučavali učenju rukje i uposliti râkije kao i ostale službenike, odrediti im jeter i naknadu! Ovo je tema o kojoj Kur’an govori na makar šezdeset mjesta što je dovoljan razlog da odgovorni u IZ ne kamufliraju sihirbaštvo kod broja pokvarenih “hodža” u tabu temu i nešto što nije strašno. Ovo je iskren prijedlog zajednici koju volimo a ne panjkanje iza leđa!

Hfz. Fuad Abdullah Seferagić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta