Poučne priče i tekstovi

Istinski oslonac na Allaha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U Južnoj Africi bio je jedan somalijac koji se tu preselio prije 10-ak godina. Borio s, trudio, patio zbog svih iskušenja koje proživljavaju u Somaliji, Allah da im olakša. Došao je u Južnu Afriku bez ičega. Započeo je svoj biznis koji se vremenom sve više proširio. Pomagao je ostatku svoje zajednice, svi su dolazili kod njega kada im je trebala pomoć.

Ali, jednog dana se desio požar i vatra je zahvatila cijelu njegovu radnju. U trenutku je izgubio sve. Novinari, nemuslimani, su došli kod njega i ispitivali ga: “Vi ste vlasnik ove radnje koja je u potpunosti uništena?” – “Da, jesam.” “Imate li neko osiguranje?” “Ne, jer mi to moja vjera zabranjuje.” “Pa kako se osjećate, sve ste izgubili?” Pazite njegov odgovor:

“Kada sam došao u ovu zemlju, prije 10 godina, nisam imao ni obuću na svojim nogama. Ono što sam izgubio danas nije strašno. I dalje imam kuću, i ponovo ću započeti od nule svoj posao, a ovog puta mi, uz Allahovu pomoć, neće trebati ponovo toliko godina da ga razvijem. Bogatstvo pripada Allahu, On mi ga je uzeo jer je svakako Njegovo oduvijek.”

Novinaru koji ga je intervjuisao su zasuzile oči. A on je danas razvio još veći biznis od onog koji je imao prije požara. Allahu ekber. Ovo se zove vjera i oslonac na Allaha.

Mufti Menk

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta