Kur'an

Kako je sin iznenadio babu ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Večeras na našoj redovnoj halki Kur’ana jedan brat me obradovao izuzetno lijepim vijestima. Brat koji je nahifzao 3 sure iz Džuza Amme, suru En-Nebe, En-Naziat i Abese, koje je preda mnom i proučio. Međutim ono što niko od nas nije ni slutio jeste da je njegov petogodišnji sin slušajući svoga babu kako uči i slušajući šejha Hussary-a na mobitelu također naučio sve tri sure. Njegov mali sinčić je ugledajući se na svoga vrijednoga babu krenuo stopama učenja Kur’ana napamet, što babo ne bi ni primjetio da nije zapeo na jednoj od sura na jacija namazu u džematu sa suprugom u kući a njegov sinčić ga ispravio. Allahu ekber, Allahu ekber !! Kako je samo Allah Milostiv, On koji poučava čovjeka. Od dragosti kada sam to čuo i nakon što sam preslušao dječaka obećao sam mu kupiti igračku u koju on upre prstom, bez obzira koliko koštala a kod Allaha je nagrada najbolja i najljepša.

Molim Allaha subhanehu ve teala da nagradi našeg vrijednog brata i njegovu porodicu, podari mu bereketa i ustrajnosti, i da spusti svoju milost na našu džematsku halku i da učini Kur’an proljećem naših srca. Amin.

Mirnes Hrustić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta