Dove i zikr

Kako postići bereket u vremenu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
U našim životima naiđe period kada osjećamo slabost, nesposobnost, kada nismo produktivni, kada osjećamo da nemamo bereketa u vremenu. Prođe dan, noć, mjesec, godina, produktivnost nula. Bilo da je za dunjaluk ili ahiret. S druge strane, tu su pojedinci u našem okruženju koji teoretski imaju manje vremena od nas, međutim, nižu uspjeh za uspjehom. Bilo da je to završavanje određenog studija, završavanje hifza Allahove knjige, treniranje, doprinos zajednici i onima oko sebe. Dok mi tapkamo u mjestu.  Šta je lijek? Kako da se ovoga otarasimo, kako da poboljšamo svoju disciplinu? Kako da nađemo taj bereket u vremenu? 
 
Kažu islamski učenjaci: povećaj ovaj zikr – La havle ve la kuvvete illa billah (Nema snage niti moći osim kod Allaha). Kaže Ibnul Kajjim, rahimehullah: “Ovaj zikr ima izuzetno jak utjecaj, pa utiče na olakšavanje teških stvari. Uzvišeni ga je učinio uzrokom da ovaj zikr bude taj preko kojeg Allah ljudima olakšava njihove tegobe, odagnava njihove muke, otklanja njihove brige, otklanja njihovu tugu.” 
 
Stoga, Allahov robe i Allahova robinjo, što više izgovaraj La havle ve la kuvvete illa billah (nema moći za promjenu stanja osim sa Allahom) ne bi li Uzvišeni Allah naše stanje promijenio na bolje, učinio da budemo korisni i za sebe i za one oko nas. 
 
Altan Zenunović
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta