Odgovori

Kako uništiti zapis i crveni konac?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Selam alejkum! Kolegica s posla (imenom muslimanka, zna euzu i bismilu, udana za katolika, ne može zatrudnjeti) je dobila od nepoznate žene zapis (da ga stavi u vodu i pije), tri crvena konca (jedan kao narukvicu, drugi da zakači za donji veš i za treći se ne sjećam) i rekla joj je da će zatrudnjeti za 8-12 mjeseci. Nakon što mi je to ispričala, savjetovala sam joj da to nipošto ne koristi i ukratko je upoznala s terminima sihirbazi i džini. Rekla je da želi to uništiti. Molim vas za savjet kako to učiniti, da joj prenesem. Allah vam podario svako dobro, amin.

ODGOVOR:  Ve alejkumusselam ve rahmetullah Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim: Najbolji način za uništavanje sihra je da se isti potopi u naučenoj vodi, zatim se bismiletom razvežu čvorići koji obično budu na kojekakvim koncima a potom se to baci ili spali. S obzirom na stanje spomenute osobe sumnjam da je to lahko izvodivo pa preporučujem da se učeći bismilu i moleći Allaha za zaštitu navedeno spali čim prije i voda prospe ako je već nešto u njoj potopljeno.

Najvažnije od svega toga je da nastavite pozivati spomenutu osobu u vraćanje Islamu i pokornost Allahu, što podrazumijeva da se poduči osnovama vjere s namjerom njenog praktikovanja i odrekne onoga što je u suprotnosti s tim. Osoba koja nema ispravno vjerovanje će stalno lutati i iz jedne u drugu životnu grešku zapadati te na koncu sebi vječnu propast u Dzehennemu uzrokovati. Stoga, nije najveći problem imati sihr i kako ga ukloniti već je najbitnije spoznati svrhu života i kako do stvarne sreće doći. Blago onome ko bude uzrok nečijem povratku Islamu i spasu od Vječne vatre. Allah najbolje zna.

Na pitanje odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta