Za sestre

Molim te uzmi me!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Vozila sam se do prodavnice razmisljajuci o listi stvari koje moram danas da uradim. Da odvedem djecu na trening, da ocistim kucu, da kupim namirnice, da promijenim ulje u autu, a na listi je bilo jos stvari. Osjecala sam se prenatrpanom i bila sam umorna prije nego sam pocela. Na putu do prodavnice desilo se nesto strasno. Voz je udario u auto koje je prelazilo prugu. Pomislila sam:” O, ne! Ovo je strasno, nema sanse da je vozac prezivio.”

Moje auto je bilo najblize pruzi, pa sam parkirala auto i izasla. Dotrcala sam do auta i pogledala i nisam mogla vjerovati u ono sto sam vidjela. Pocela sam plakati i jednostavno to nisam mogla da podnesem. U autu je bila zena koja je vozila i bila je mrtva. Na zadnjem sjedistu je bila mala djevojcica koja je imala oko 4 godine i krvarila je.

Onda je djevojcica progovorila:”Jesu li moja mama i manja sestrica dobro?” Pogledala sam i rekla:”Draga, stvarno ne znam. Doktor ce uskoro doci.” Zatim je mala djevojcica pocela da place, govoreci:”Nemojte uzeti moju mamu i sestricu, uzmite i mene sa vama!! Molim vas!!”

Ona je molila ko zna koga da je odvede ali gdje? Pitala sam djevojcicu kome to govori i ona mi rece “Zar ti ne vidis?? Taj melek vodi moju mamu i sestricu! Zelim da idem s njima i ja! Moja mama mi mase i drzi moju sestricu i smije se!”Mala djevojcica je pocela da place jer nije htjela da ostane, ona je htjela da ide sa mamom i sestricom. Tako mi je bilo zao.

Je vjerujem u Boga i pomislila sam u sebi:”Odakle je dosao andjeo? Kakav Bog bi uzeo mamu i bebu, a ne i sestru?” U tom trenutku sam vidjela djevojcicu kako se smije tako veselo i kako rukama drzi nesto.

Pomislih da je u delirijumu i da joj se stanje pogorsalo. Tad djevojcica zatvori oci i pade preko sjedala. Bila je mrtva! Nisam mogla biti tuzna iako je to bila cetverogodisnja djevojcica koja je upravo umrla. Ni vi ne biste mogli biti tuzni da ste mogli vidjeti taj prelijepi osmijeh na njenom licu! Pretpostavljam da su njena mama i sestrica dosle da je uzmu.

To je takodjer bio dan kada je Bog dosao “da me uzme” jer toga dana sam postala vjernica i okrenula sam svoje lice jednom i jedinom Bogu.

www.bosnjakinja.net – forum

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta