Sihr i džinni

Na koji način džinni uznemiravaju ukućane

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Džini mogu uz Allahovu dozvolu da na sljedeći način uznemiravaju ukućane:

– Čudni glasovi (plač, smijeh, vrištanje)

– Kao da te neko od ukućana doziva (ako je učestalo)

– Lagan povjeterac, kao kad se lišće pokreće na grani

– Ponekad kao jak vjetar

– Teški koraci iznad plafona ili u nekoj od soba

– Često viđenje zmije u kući ili nekoj od soba

– Osjećaj kao da te neko često prati (ovo dakako može biti i umišljanje)

– Ukućani imaju stalno ružne i uznemirujuće snove

– Tjeskoba u prsima kod ukućana i kao da ih nešto tjera da napuste kuću

– Ponekad kad čovjek naiđe pored mjesta u kući gdje se nalazi džin, odjednom mu počne srce jako udarati…

Uglavnom džini ne uznemiravaju ljude u njihovim kućama, ali se to nekad desi iz sljedećih razloga:

– Da čovjek uradi i nanesi neku nepravdu džinu (pospe mjesto vrelom vodom gdje se on nalazi, baci na njega kamen, cigaru…, izvrši mali nuždu na njega ili članove njegove porodice)

– Zbog sihra, tj, kad mu se naredi sihrom da uznemirava ukućane i radi im svakakve probleme

– Mnogo razvratne muzike i činjena raznih grijeha u kući (psovanje, alkohol…)

– Ne obavljanje namaza u kući, ne spominajnje Allaha i neučenje Kur’ana.

– Ponekad pričanje o džinima i ismijavanje sa njima

– I ponekad džin uznemirava čovjeka bez razloga a sa ciljem da pokaže koliko je jak i superioran u odnosu na čovjeka.
_____________________
_____________________

ŠTIT OD SIHRA I DŽINNA

Prvi štit

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Ko pojede sedam hurmi (datula) na taste, taj dan mu nece nastetiti ni otrov ni sihr”. (Hadis biljezi Buharija) Znaci hurme treba pojesti u jutro na taste, ako je moguce da hurme budu medinske, to je ono sto se trazi, a ako nemas medinskih, onda bilo koje druge hurme do kojih mores doci.

Drugi štit

Sihr nema uticaja na muslimana pod abdestom. Musliman pod abdestom ima nad sobom zastitu meleka koje salje Milostivi Allah dz.s.. Od Ibnu Abbasa r.a. prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Cistite svoja tijela, Allah vas ocistio. Ni jedan rob nece zanociti cist, a da ne zanoci sa njim u njegovoj odjeci melek. Ne prevrne se ni jednom, a da melek ne kaze: “Gospodaru, oprosti Svome robu, jer je on zanocio cist.” (Et-Taberani)

Treci štit

Prouci ove ajete, svaki dan nakon aksam-namaza:
1. 1-5 ajet suretul-Bekare,
2. ajetul-Kursijj i dva ajeta poslije nje,
3. tri zadnja ajeta suretul-Bekare (Ed-Darimi). Te noci i narednog dana ces, Allahovom voljom, biti sacuvan od dzina i sihra.

Cetvrti štit

Prilikom izlaska iz kuce reci: “Bismillahi, tevekkeltu alellahi, la havle ve la kuvvete illa billahi” (U ime Allaha, oslanjam se na Allaha, nema snage ni moci osim od Allaha). Ako to kazes, za tebe ce biti receno: “Dovoljno si rekao, sacuvan si, upucen si i zabranjeno je sejtanu da ti prilazi.” A sejtan rekne drugome sejtanu: “Sta mozes uraditi covjeku koji je upucen, ispunio svoju obavezu i koji je sacuvan.” (Ebu Davud)

Peti štit

Jedno od mjesta gdje dzinni cesto iskoristavaju priliku da udju u insane je klozet (wc). Od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, je potvrdjeno da je prilikom ulaska u u klozet ucio: “Bismillah, Allahumme inni e’uzu bike minel hubusi vel habaisi.” (U ime Allaha, Gospodaru moj, uticem ti se od muskih i zenskih sejtana).

Sesti štit

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Kada bi neko od vas prije nego sto pridje zeni (prije seksualnog cina) proucio: “Bismillah, Allahumme dzennibnes-sejtane ve dzennibis-sejtane ma rezaktena” (U ime Allaha, Allahu moj, udalji od nas sejtana i odstrani ga od onog s cim si nas opskrbio) i iz toga akta dobili dijete, ne bi mu nikad sejtan naudio.” (Buharija) Dovu treba da uci i muskarac i zena prije odnosa.

Jedan mi je dzin, nakon sto je primio Islam i pokajao se, ispricao da je sa covjekom (bolesnikom iz kojeg je izasao) ucestvovao u spolnom aktu, jer nije izgovarao uvu dovu. Jedan drugi dzin mi je rekao: “Allah vam je dao jako oruzje s kojim nas mozete nadvladati, ali ga vi ne koristite”. “Ko je to oruzje” – upitao sam. “Zikr vaseg Poslanika (tj. zikr koji nam je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, preporucio)”.

Sedmi stit

Nakon sabah namaza prouci stotinu puta: ” La ilahe illallahu vahdehu la serike leh, lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kulli sejin kadir.” U hadisu se spominje da onaj ko ovo kaze da ima nagradu kao da je oslobodio deset robova, upise mu se stotinu dobrih dijela a izbrise stotinu losih, I TOG DANA BUDE ZASTICEN OD SEJTANA SVE DOK NE OMRKNE i niko na Sudnjem danu nece doci ni sa cim vrijednijim, osim onoga ko je to cinio vise od njega. (hadis biljezi Buharija). A ko prouci ovaj zikr stotinu puta prije aksama, zasticen je od sejtana u toku te noci.

Osmi stit

Ko hoce da se zastiti od sihra neka probdije u ibadetu dio noci. Neka se prema tome ne ponasa nemarno, jer nemarnost prema nocnom namazau otvara mogucnost sejtanu da ovlada covjekom. Ako sejtan zavlada tobom, postanes plodna zemlja gdje se lahko zasije sihr. Od Ibn Mesuda r.a. prenosi se da je rekao: “ Kod Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, je spomenut covjek o kome je receno: “Spavao je neprekidno do svanuca” (tj. do sabah-namaza, nije ustajao na nocni namaz). Na to je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “U uho tog covjeka se pomokrio sejtan”. (Buharija)

Deveti stit

Uzeti abdest prije spavanja, prouciti ajetul-Kursijj i spominjati Allaha dok insana ne savlada san, jer je potvrdjeno da je sejtan l.a. rekao Ebu Hurejri r.a. : “ Ko prouci ajetul-Kursijj prije spavanja, cijelu noc je kod njega prisutan cuvar koji je od Allaha, sw,t poslan i sejtan mu se ne primice dok ne osvane.” To je potvrdio Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rijecima: “Istinu ti je rekao, iako je on veliki lazov.” (Buharija)

Deseti stit

Prilikom ulaska u mesdzid prouciti:” E’uzu billahil Azim, ve bi vedzhihil-kerim ve sultanihil-kadim mines sejtanir-radzim.” (Utjecem se Allahu, Njegovom plemenitom licu, Njegovoj vjecnoj vlasti od prokletog sejtana.) Od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, je potvrdjeno da je rekao:” Ko kaze ovu dovu, na to sejtan rekne: “Sacuvan je od mene ostatak dana.” (Ebu Davud)

Jedanaesti stit

Ujutro i navece prouciti: “Bismillahillezi la jedurru me’asmihi sej’un fil-erdi ve la fis-semai ve huves-Semi’ul Alim:” ( U ime Allaha, s cijim imenom ne moze nasteti nista ni na nebesima ni na Zemlji. On sve cuje i sve zna.) – prouciti po tri puta. (Et-Tirmizi)

Dvanaesti stit

Abdullah ibnu Mesud r.a. je rekao: “ Kada dovedes mladu u svoju kucu (prva bracna noc) neka za tobom klanja dva rekata i reci: “Allahumme barik li fi ehli ve barik lehum fije, Allahumme idzma’ bejnena ma dzema’te bi hajrin, ve ferrik bejnena iza ferrakte ilel-hajri. ” (Allahu moj, blagoslovi mi moju suprugu i mene blagoslovi njoj. Allahu moj, sastavi nas dok nas sastavljas u dobru, a rastavi nas ako nas rastavljas prema dobru.”

Trinaesti stit

Vjernik koji vodi racuna o namazu u dzematu zasticen je od sejtana. Onaj ko ne pazi na to, otvara sejtanu put da njime zavlada. Kada zavlada, dodirom mu skrene pamet ili ga opsihri ili mu nanese neke druge nevolje koje su u sejtanovoj moci. Od Ebu Derda’a r.a. se prenosi da je od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, cuo: “ Nema trojice u jednom selu ili u pustosi koji ne oforme dzemat,a da sejtan nije njima zavladao. Drzite se dzemata (zajednice) jer vuk uzima odlutalu ovcu.”

Cetrnaesti stit

Prije namaza prouciti: “E’uzu billahi mines sejtanir-radzim min nefhihi ve nefsihi ve hemzihi.” (Utjecem se Allahu od prokletog sejtana, od njegovog puhanja, dosaptavanja i spletki). (Ebu Davud)

Tekst ŠTIT OD SIHRA I DŽINNA je preuzet iz knjige “Ostri mac u borbi protiv zlih sihrbaza”, Autor: Vehid Abdusselam Bali

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta