Tekstovi

Neću da moja prva sedžda bude na slici jednog zlikovca

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Grupa mladića od Ehli Sunneta, uhvaćena je u Siriji od strane zločinačke vojske Bešar el-Asada. Tjerali su ih da učine sedždu na njegovoj slici. U početku su to odbijali, međutim, nakon žestokih udaraca, momci su to uradili, osim jednog. On nije htio. Onda su ga počeli mučiti raznima metodama: strujom, udaranjem, vatrom, ali, nije htio, sve je trpio ali je odbio da učini sedždu na slici jednog zločinca, jer sedžda se čini samo Gospodaru ljudi. Kad su vidjeli da ne odustaje, sve zajedno su ih vratili u zatvor. U zatvoru, momci koji su uradili sedždu, čudili su se njegovoj izdržljivosti i upornosti.

Jedan od njih mu reče: “Slušaj, mi smo to uradili samo da nas više ne muče, bila je to nužda a znaš kad je život u pitanju, da je dozvoljeno negirati i Allaha, svakako samo riječima a vjera u Njega ostaje u srcu, pa smo i mi tako postupili, sedždu smo uradili ne zbog toga da mi njega nešto uvažavamo, dok smo činili sedždu, naše misli su bile usmjerene samo ka Allahu, jedinom Dostojnom da Mu se padne na sedždu, zašto nisi i ti tako postupio, Allah zna da smo bili primorani da bi spasili svoje živote?”

Izmučeni mladić reče:”NIKAD U ŽIVOTU NISAM OBAVIO NITI JEDAN NAMAZ I NIKAD U ŽIVOTU NISAM PAO ALLAHU NA SEDŽDU, PA NISAM HTIO DA MOJA PRVA SEDŽDA BUDE NA SLICI JEDNOG ZLOČINCA I ZLIKOVCA KAO ŠTO JE BEŠAR!” Na njegovom licu su se vidjele suze pokajanja i vračanja Gospodaru. Dovio je stalno u zatvoru da mu Allah oprosti prijašnje grijehe jer je živio u teškoj zabludi.

Saudin Cokoja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta