Prilozi posjetitelja

Nisam razmišljala o posljedicama grijeha koji radim

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sve se više bližio dan upisa u srednju školu. Nisam imala nikakvu ideju šta da upišem. Hodža nam je u mektebu govorio da upišemo medresu jer ćemo tako najbolje sačuvati svoj moral. I bio je u pravu. Ali, odlučila sam upisati ekonomsku. Kako sam krenula u srednju, tako su krenuli “problemi”. Još od kad sam postala šerijatski punoljetna, nisam obavljala redovno namaze niti sam postila cijele ramazane iako sam mogla. Nikada nisam bila toliko privržena vjeri.

Otkako sam krenula u srednju, skroz sam se bila promijenila. Počela sam slušati muziku svaki dan. Postala sam roker. Slušala sam rock and roll svaki dan, u školi, u autobusu, kod kuće po cijele dane. Nisam mogla bez toga. Bila sam ovisna o muzici. Oblačila sam sve crno, nosila lance oko vrata, dugi crni nokti, nosila tijesnu odjeću. Mislila sam da sam bila kul. I moje ponašanje se promijenilo. Počela sam biti mrzovoljna. Bila sam odvratnog ponašanja prema drugima. Počela sam psovati, mrziti sve oko sebe kao i svaki tipični roker. Neki su čak mislili da pripadam nekoj sekti.

Moj ibadet se sveo na nulu. Nisam nikako klanjala, vrlo rijetko bih pročitala jednu stranicu Kur’ana, i to samo da ne zaboravim arapska slova. Jedino jacija-namaz znam da nisam nikad propuštala jer bi me bilo strah da te noći preselim a nisam klanjala jaciju. Bilo me je strah propustiti jaciju iako sam toliko griješila i nisam marila za ostale namaze. Allah je milostiv!
________________

Postajalo je gore. Počela sam se dopisivati s momcima i ašikovati. I tako sam skoro na početku srednje upoznala svog prvog momka. Iako me nikada nikako nije privlačio, pristala sam na vezu. Uspio me je šejtan nagovoriti. Viđali smo se samo u školi i to kratko. A kod kuće smo se dopisivali. Iako sam imala momka, dopisivala sam se i sa drugim momcima. Mislila sam da to nije ništa loše. I tako da sam mu jednog dana poslala svoju polugolu fotografiju. Da mi Allah oprosti! Upala sam u šejtanovu zamku društvenih mreža. Kako me je samo lahko šejtan prevario, nisam ni razmišljala o posljedicama i grijehu koji radim! Nisam tada bila ni svjesna šta radim i gdje bi sve moja slika mogla završiti.

Posvađali smo se i prekinuli. Ja sam dalje nastavila ašikovati i slušati nemoralnu muziku.

Svakog jutra ustajala sam otprilike pola ili sat vremena prije izlaska sunca i spremala se za školu. Nekad bih pomislila: “Trebala bih klanjati sabah”, ali me šejtan brzo savlada i kao da mi rekne: “Nemas vremena sad za sabah”, ili: “Već si stavila šminku, ne možeš uzeti abdest.” Odlazila sam u školu bez sabaha i kako sam očekivala da mi dan bude dobar?!

Prošlo je nekoliko mjeseci, bližio se i ramazan, skoro već kraj školske godine. Sjećam se da se nešto u školi desilo, svi su se ponašali čudno. I moje drugarice, kao da su nešto krile od mene. Nisam ni pomislila da su svi u školi već saznali za moju polugolu sliku! Kad mi je drugarica rekla da se u školi priča za moju sliku i da već skoro svi znaju, osjetila sam toliki stid i sram da nisam mogla nikoga pogledati u oči. Prvo sam bila jako ljuta na svog bivšeg “momka”. Zašto je to uradio? Zašto je svima to rekao? Zašto je otkrio moj grijeh i moju sramotu? Nesvjesna da sam ja zapravo kriva za to! Toliko me je bilo strah, ko sve ima tu sliku? Da li će mi roditelji saznati? Nisam mogla ni zamisliti svoje roditelje kada saznaju šta im je kćerka uradila! Čak su me neke “drugarice” iz razreda ucjenjivale za tu sliku. Cijela škola znala je za moju sramotu!

Toliko sam plakala i molila Boga da mi pomogne. Razmišljala sam šta da radim. Kako da to ispravim? Tad sam počela razmišljati o hidžabu. Tad sam shvatila koji sam grijeh uradila. Tad sam se pokajala. Hvala Allahu! Allah upućuje koga On hoće. Bilo me je toliko stid da sam odmah razmišljala da se pokrijem. Mislila sam da ću tako ispraviti grešku. Hvala Allahu, očistila sam svoj nijet, sada hidžab nosim samo zbog Allaha! Kada je nastupio ramazan, počela sam redovno klanjati svaki namaz. Iako mi je bilo teško, ostavila sam muziku u potpunosti, vratila sam se svome Gospodaru.
____________

Završila je školska godina, ja sretna što nikoga iz škole neću vidjeti nekoliko mjeseci. Još više sam se zbližila sa Allahom, počela sam više obavljati nafila-namaze. Počela sam mnogo čitati islamske knjige. Počela sam učiti Kur’an svaki dan. Elhamdulillah.

Iako su prošle svega tri godine moje nepokornosti Allahu, imam osjećaj kao da sam griješila cijeli život! Hvala Allahu, Koji me je uputio na pravi put. Od tada sam prekinula svaki kontakt sa suprotnim spolom (osim sa svojim mahremima naravno). I dalje se kajem i još uvijek ne znam ko sve ima moju fotografiju i da li postoji još uvijek. Osjećam da će me taj grijeh pratiti cijeli život.

Zato je moj savjet svim sestrama i braći da se ne upuštaju u te veze prije braka. I nikada nikome nemojte slati svoje slike. Ne dopustite šejtanu da vas prevari pa da se kasnije kajete.

Sestra S.K.
_________________

Pošaljite nam i vi vašu priču na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta