Savjeti

Pismo nemarnom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

O ti, koji si nemaran prema Allahu i Ahiretu, dokle ceš hodati u tminama mraka i grijeha?! Dokle ceš sam sebe sramotiti blatom grijeha?! Dokle ceš ostati zarobljenik svojih strasti koje te odvracaju od tvoga Gospodara i Zaštitnika?!

Mnogobrojna su pitanja koja od tebe traže pažnju i prisustvo srca. Šta ocekuješ, o ti koji si nemaran?!

Da li ocekuješ smrt? A šta je poslije smrti osim polaganje racuna i kazna ako te tvoj Gospodar ne obaspe Svojom milošcu. Ako kažeš: “Ne!”, pa da li si dobio garanciju da neceš umrijeti dok se ne pokaješ? Ili, šta misliš, htjedneš da se pokaješ prilikom smrti, ali tada nema pokajanja.

Uzvišeni Allah kaže u svojoj plemenitoj knjizi Kur’anu: ” Uzaludno je kajanje onih koji cine loša djela, a koji, kad se nekom od njih približi smrt, govore: “Sad se zaista kajem!” a i onima koji umru kao nevjernici. Njima smo bolnu patnju pripremili.”

Skloni zastor sa svoga lica i pogledaj put prije nego se on (zastor) digne na Dan kada nece koristiti ni imetak, niti djeca. Uzvišeni Allah kaže (prevod znacenja): ” Smrtne muke ce zbilja doci – to je nešto od cega ne možeš pobjeci i u rog ce se puhnuti – to je Dan kojim se prijeti – i svako ce doci, a s njim i vodic i svjedok. “Ti nisi mario za ovo, pa smo ti skinuli koprenu tvoju, danas ti je oštar vid.”

www.umsa.org

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta