Pokajnici

Nagradni natječaj “Moj povratak islamu” (Pošalji svoju priču i osvoji 50 eura)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, ponovo pokrećemo nagradni natječaj “Moj povratak islamu”, odnosno želimo da nam šaljete svoje priče o tome kako ste se vratili islamu, tj. da nam napišete kako ste ostavili svoj prijašnji način života i kako ste se postali pokorni Uzvišenom Allahu. Pet autora čije priče ocijenimo kao najbolje dobit će po 50 eura…

Mnogo je nas koji smo dugo vremena lutali u tami, živjeli životom punih grijeha, životom u pokornosti prokletom šejtanu, tako da nam je jedini cilj bio da zadovoljimo svoje prohtjeve i potrebe, uopće ne gledajući Allahove granice u tome. Međutim Uzvišeni Allah, iz Svoje neizmjerne milosti, upućuje ljude na pravi put, svakoga na poseban način. Upravo te priče o vraćanju islamu, priče o ljudskim sudbinama i tjeskobi života prije prihvatanja islamskih načela života, priče o smiraju i istinskoj sreći koju ljudi osjete kada odluče da se pokore svome Gospodaru, fasciniraju mnoge ljude i pomažu im da načine pravi korak u svom životu, tj. pomažu im da se i oni pridruže karavani pokajnika, karavani onih koje se obasula Allahova milost na oba svijeta.

 Iz tog razloga pokrećemo ovaj natječaj i želimo da nam šaljete svoje priče o povratku islamu, a mi ćemo te priče objavljivati na stranici, i ako Uzvišeni Allah podari da bude mnogo i kvalitetnih priča, onda možda nekada te priče pretočimo u jednu knjigu, inšallah. A kao što smo napomenuli, od tih priča koje ćete nam slati, inšallah, izabrat ćemo pet, koje će po našoj procjeni biti najbolje, i one osobe koje budu poslale te priče nagradit ćemo sa po 50 eura.

 NEKOLIKO PRAVILA NATJEČAJA:

 – Priče mogu slati svi posjetioci stranice, i osobe koje su odrasle u muslimanskim porodicama, ali su veliki dio svoga života lutale i nisu prakticirale vjeru, a također i osobe koje uopće nisu bile muslimani pa su prihvatile islam.

 – Priče moraju biti istinite, znači moraju biti stvarni događaji iz vašeg života.

 – Priče ne moraju biti previše duge, jedan ili dva A4 lista sasvim je dovoljno, međutim, nije problem ako priče budu i duže.

 Učesnik se slaže da N-UM preuzima sva njegova autorska prava da materijal objavi u pisanom, audio ili nekom drugom obliku.

– Ako neko bude jedan od pobjednika natječaja, a živi izvan prostora bivše Jugoslavije, onda neće lično moći dobiti nagradu od 50 eura, već će nam dati podatke nekog svog rođaka muslimana ili nekog drugog muslimana za kojeg zna da je u teškom materijalnom stanju, pa ćemo mi, inšallah, poslati tom muslimanu taj novac. Svi oni koji žive na području Balkana (osim Slovenije), a budu eventualni pobjednici natječaja, moći će lično preuzeti nagradu.

 Natječaj će trajati do 20. decembra, inšallah, i u odlučivanju pobjednika neće biti važno kada je priča stigla, da li odmah na početku ili na kraju ovog perioda, nego će odlučujući biti kvalitet i pouka priče.

Tekstovi će biti anonimni, tj. nećemo objavljivati vaša imena, već samo inicijale

 Svoje priče šaljite na adresu: natjecaj_num@yahoo.com

 Da Uzvišeni Allah podari hajr od ovog projekta i da sve one koji budu učestvovali u ovom natječaju obilato nagradi iz Svojih riznica

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta