Hidžab

Poučna priča o hidžabu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Naša su razmišljanja ponekad čudna. Žena da hoće da se zaposli i da joj šef kaže: “Zaposliću te, imaćeš svoju kancelariju, imaćeš platu 5 000 KM, ali se moraš pokriti. Na posao moraš nositi hidžab šerijatski. Pristaješ li?” Kazala bi: “Pristajem šefe, a nikab je od mene sadake.”

Allahova robinjo, kod Allaha ti je Džennet! Da dobijaš svaki mjesec 50 000 maraka, to će proći. Jednog dana kada umreš, neće te ni okupati a već se ovamo sin i kćerka krve kome će šta pripasti. Sve ovo ovdje će proći. Allah ti kaže: “Pokrij se!”, zašto kažeš Allahu: “Neću”, jesi li toliko hrabra? Ono što ti Allah kaže u Kur’anu, nikakve razlike nema da Allah direktno s tobom priča. Nikakve razlike nema. Allah ti daje Džennet, daje ti Svoju milost, i ti nećeš? 

Jedan mi je brat pričao, govorio je svojoj ženi da se pokrije, ona nije htjela. Gore negdje na Zapadu su živjeli. Na kraju su se i razveli zbog toga, ja sam ih pokušao pomiriti, da nju nasavjetujem da se pokrije, nije bilo rezultata. Nakon razvoda morala se zaposliti. Našla je posao u kuhinji i tamo su joj rekli: “Prihvatićemo ali mi na našem radnom mjestu imamo neke uvjete. Ovo je kuhinja, dolaze nam često inspekcije. Prilikom rada moraš imati mantil koji je do zemlje i moraš na glavi imati nešto, kosa se ne smije vidjeti.” Kaže: “Dobro, prihvatam.” To je blizu stana gdje stanuje, i ona ujutro kad ide na posao obuče mantil do zemlje i mahramu stavi na glavu i ode i cijeli dan radi pod mahramom, i vrati se kući nakon toga.

Nećeš se pokoriti Allahu? Pokorićeš se ljudima. Za ovo nema nikakvu nagradu, jer nije se pokrila radi Allaha nego radi radnog mjesta. Pa zar nije bilo korisnije da se pokori svom mužu i da se pokrije.

Čovjek se mora pokoriti nekome. Ili ćeš se držati za Allahovo uže ili za nečije drugo. Za nečije se uže držati moraš,

Safet Kuduzović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta